fredag den 2. januar 2009

Preview Malaysia Open 2009 - Single

Det nye år lægger hårdt ud med Super Serie i uge 2 i Kuala Lumpur og Uge 3 i Seoul. Og der er tidlig afrejse for de danske deltagere, der skal fra Danmark allerede d. 3 januar. Umiddelbart et noget hektisk program for de spillere der både har deltaget i Super Serie finaler og Copenhagen Masters.
Kina fortsætter den fra Super Serie finalerne uheldige - men på lang sigt måske kloge – stil, og holder spillerne hjemme for at træne. Der er ingen tvivl om at den kinesiske ledelse har fokus rettet skarpt ind på VM for hold i maj måned og Individuelt VM i August.
VM for hold foregår på hjemmebane i Guangzhou, og det skal blive til kinesisk guld selvom Korea ser ud til at have et virkelig stærkt hold i år, så forberedelse er altafgørende.

Fraværet af kinesere giver så de øvrige nationer mulighed for at vise flaget i Malaysia, hvor Tine Rasmussen jo har en sejr med i bagagen fra sidste år.

Herresingle:
Styrkeindex af Lodtrækning (28) = 157 (Max = 100)
Styrkeindex af TopLodtrækning (10) = 176 (Max = 100)

Jagten på Lee Chong Wei.
Så kort kan herresingle beskrives.
Da kineserne er i træningslejr er der ikke andre spillere der i øjeblikket ser ud til at være i en form der kan true den nuværende verdensetter. Og da slet ikke på hjemmebanen i Kuala Lumpur hvor han er forsvarende mester.
Han vandt da også SS-finalerne overlegent, og så ud til at være en klasse over de andre i feltet.
Spillere der normalt ville kunne true ham er Taufik Hidayat og Sony Dwi Kuncoro, men ingen af disse to spillere har set ud til at være i nærheden af topformen i december måned.
Taufik besejrede Chong Wei i French Open, men har siden døjet med skader. Det samme ser ud til at være tilfældet for Sony, der ikke rigtig ser ud til at kunne blive sin skade i højre lår helt kvit.
Mit bedste bud på en anden vinder end Chong Wei bliver Park Sung Hwan. Koreaneren der heller ikke deltog i SS-finalerne holder som oftest et rigtig højt niveau og er efter min vurdering den spiller der er i stand til at presse både Chong Wei og Lin Dan mest.

Danmark er repræsenteret af Peter Gade, mens Joachim Persson bliver hjemme for at gå til eksamen og Jan Ø. Jørgensen endnu ikke er i Super Serie form efter sin rygskade i efteråret.
Peter har fået en på papiret rigtig god lodtrækning med indiske modstandere i de to første kampe inden en evt. kvartfinale mod Boonsak Ponsana.
Alt taget i betragtning så ligner det en semifinale til Gade, selvom Boonsak fra tid til anden præsterer nogle flotte resultater. Her vil Lee Chong Wei formentlig stå på den anden side af nettet og så bliver det svært.

Unge Kenichi Tago fra Japan er en af de spillere vi skal holde øje med i fremtiden. Han møder Park Sung Hwan i første kamp og det er måske lige hårdt nok for den unge japaner.

Finale tip: Lee Chong Wei – Park Sung Hwan Outsider: Taufik Hidayat



Damesingle:
Styrkeindex af Lodtrækning (28) = 212 (Max = 100)
Styrkeindex af TopLodtrækning (10) = 172 (Max = 100)

Tine Rasmussen mod Hongkong.
Det er nok at forenkle tingene lige lovlig meget, men med de stærke kinesiske damer ude af turneringen og afbud fra Maria Kristin, så kommer tre af Tines værste konkurrenter alle fra den sammenklemte storby. Wang Chen sejrede på hjemmebane i 2008’s sidste regulære Super Serie og Zhou Mi tog sig af SS-finalen lige inden jul. Den sidste trussel fra Hongkong – og den eneste der ikke er indvandret kineser – Yip Pui Yin ligner i øjeblikket én der har en spiseforstyrrelse, og er måske af den grund alligevel ikke så farlig en modstander lige nu.
Nogen let turnering er der dog ikke i vente for Tine der er seedet 2 i turneringen. I første runde skal hun være oppe i gear mod Xing Aiying fra Singapore, der har forbedret sig ganske betydeligt i løbet af 2008. Dernæst kan der blive mulighed for revanche mod Hwang Hye Young som besejrede Tine i Hongkong Open.
De andre forhindringer i nederste halvdel er først og fremmest Wang Chen, som er meget svingende og formentlig er ganske slidt i kroppen efter en lang karriere, men som stadig kan ramme absolut topniveau og som baseret på resultaterne i de sidste to turneringer er den stærkeste ikke-kineser lige nu.
Wong Mew Choo er på hjemmebane men har ikke gjort det store væsen af sig det sidste halve års tid, så det bliver spændende at se om der er mere i posen her i starten af 2009.
Tine har spillet og rejst meget i perioden efter OL, og det bliver spændende at se om hun kan udnytte spilleformen og sejren fra Copenhagen Masters

I øverste halvdel er nr 1. på verdensranglisten Zhou Mi den klare favorit til at gå i finalen. Hun spiller ofte nogle mærkelige tre-sættere – måske varmer hun ikke op – men hun får altså hevet de fleste af dem hjem.
Saina Nehwal, der er ungdomsverdensmester, kan måske true hende på en god dag. Den indiske pige leverede gode præstationer i SS-finalerne og hun bliver spændende at følge i fremtiden.

Finale tip: Zhou Mi – Wang Chen Outsider: Tine Rasmussen

1 kommentar: