mandag den 5. januar 2009

Preview Malaysia Open 2009 - Herredouble

Herredouble:
Styrke af Lodtrækning(28) =1.038.973 Antal Notional Rankings =12
Styrke af TopLodtrækning (10) = 540.414 Antal Notional Rankings = 1

Efter OL var det forventet at flere nationer ville rokere lidt rundt i doublekonstellationerne, om ikke andet så for at skabe dynamik i spillertruppen. Vi så da også kineserne i nye konstellationer til Denmark og French Open, selvom Fu/Cai var tilbage sammen i Kina og Hongkong.

I Malaysia er det specielt indoneserne der spiller i nye par.
Luluk spiller med Candra Wijaya, og hans gamle makker Alven Y med Hendra Gunawan. Hendra Gunawans gamle makker Joko Riyadi er nu partner med Rendra Wijaya.
Rygtet siger at disse 3 par er i overlevelseskamp for at blive på landsholdtræningen i Cipayang. Den økonomiske krise og intern politik har betydet at indoneserne er tvunget til at prioritere blandt deres mange stærke doublespillere så kun tre par er fuldt supported af det indonesiske forbund PBSI.
Det ene par er selvfølgelig OL og VM vinderne Kidho/Setiawan, og Kidhos lillebror Bona Septano er sammen med Mohammed Ahsan det andet.
Dette par møder Luluk/Wijaya i første runde i en meget interessant kamp, der skal give et fingerpeg om Luluk er blevet for dårlig eller om det virkelig er et par man skal have med i overvejelserne i forhold til turneringssejren.

England har gendannet Anthony Clark/Nathan Robertson. Overvejelserne i forbindelse med denne konstellation har formentlig været at Nathan er i en opstartsfase med sin nye mix-makker og at det vil være vigtigt at have stærk sparring for stortalentet Chris Adcock der ser ud til at have fundet ind i et godt samarbejde med Robert Blair.
Clark/Robertson er et par man ikke skal undervurdere når først de får spillet lidt flere turneringer.

I Korea har OL bronzevinder Lee Jae Jin indstillet karrieren - efter min opfattelse 7 måneder for sent – da han i den grad gjorde livet surt for Danmark dels til Thomas Cup og dels til OL.
Det betyder at hans makker Hwang Ji Man genoptager samarbejdet med Han Sang Hoon. Et giftigt par der kan spille fantastisk hurtigt, men som i denne turnering heldigvis er trukket i ottendedel med Koreas – ja efter min mening verdens - bedste par i øjeblikket, Lee Yong Dae/ Jung Jae Sung.
Koreanerne er seedet to i turneringen og er mine favoritter sammen med Tan Boon Heong/Koo Kien Keat fra Malaysia, der efter et stille år vendte tilbage til topgruppen i herredouble med sejren i SS-finalerne. De to par løber dog ind i hinanden allerede i en evt. kvartfinale.
Det kan blive en kamp der koster mange kræfter og som måske kan blive til gavn for Rasmussen/Påske hvis de formår at spille sig i semifinalen.
En mulig bananskræl for danskerne kan være veteranerne Tan Fook/ Wan Wah. Malayerne burde egentlig have indstillet karrieren - de er næsten lige så gamle som Jens Eriksen & Martin Lundgaard - men de fortsætter ufortrødent og på en god dag på hjemmebanen i Kuala Lumpur kan de være svære at slå.

Øverste halvdel af lodtrækningen ser lidt tyndere ud end nederste del. Primært fordi Markis Kidho så svært skadet ud under Copenhagen Masters hvor han hinkede rundt på 1½ ben. Udover OL vinderne som formentlig ikke er i god form så har 4 seedede Zakry/Tazari trukket sig på grund af en skade. Det betyder at det er meget åbent hvem der tager til finalepladsen i øverste halvdel.
Alle indoneser par kan overraske men også Ikeda/Sakamoto fra Japan samt Chan Chong Ming/ Chew Choon Eng fra Malaysia vil blande sig i kampen om at nå finalen, men jeg har svært ved at se turneringsvinderen komme fra denne halvdel medmindre Kidho har fået mirakelbehandling siden nytår.

Finaletip: Shintaro Ikeda/ Shuichi Sakamoto – Jung Jae Sung/ Lee Yong Dae Outsider: Tan Boon Heong/ Koo Kien Keat

2 kommentarer:

  1. Hi there to every body, it's my first visit of this webpage; this weblog carries awesome and actually good data designed for visitors.

    Look at my website - jobs for housekeepers

    SvarSlet
  2. Hi there would you mind letting me know which web host you're utilizing? I've loaded your blog in 3 completely
    different browsers and I must say this blog loads a
    lot faster then most. Can you recommend a good internet hosting provider at a fair
    price? Thanks a lot, I appreciate it!
    hardwood flooring

    Here is my blog post :: hardwood floors

    SvarSlet