tirsdag den 13. januar 2009

Preview Korea Open '09

Herresingle
Styrke af lodtrækning(28) = 197
Styrke af lodtrækning(10) = 171

Damesingle
Styrke af lodtrækning(28) = 418
Styrke af lodtrækning(10) = 222

Herredouble
Styrke af lodtrækning(28) 811.369 Not.Rank =0
Styrke af lodtrækning(10) 512.318 Not.Rank =12

Damedouble
Styrke af lodtrækning(10) 461.214 Not.Rank =4

Mixdouble
Styrke af lodtrækning(10) 439.568 Not.Rank =4

Så er det meste af SS karavanen fløjet til Seoul.
Turneringen her er noget svagere besat ud fra min hjemmelavede styrkevurdering, hvor det er bedst at score tæt på 100 i singlerne og så højt som muligt i doublerne.Kun i HS top10 er lodtrækningen en anelse stærkere end i Malaysia, men dette er allerede tabt med de massive afbud der er indløbet bl.a. fra Taufik og Sony DK.

Spillerne har skiftet 30 graders varme ud med 10 graders frost, og det badmintontossede Malaysia ud med Korea.
I Korea er det generelt lidt vanskeligere at kommunikere med de lokale og de gode spisesteder skal man lede lidt længere efter. Turneringsservicen plejer også at hænge lidt efter, for slet ikke at tale om linjedommerne som simpelthen snyder i en grad der er svær at tro på, hvis man ikke selv har overværet det.

Flere af de spillere/par der var med til at dominere Malaysia Open, har valgt Korea fra. Blandt dem er Malaysia’s to bedste herredoubler samt Anthony Clark og Nathan Robertson. Til gengæld er Boe/Nuller fløjet til Korea sammen med Joachim Persson der har fået overstået en eksamen her i det nye år.
Boonsak Ponsana er den eneste af top herresinglerne der ikke er i Korea, men da han som bekendt røg tidligt ud i KL, så er der ikke mange der vil savne ham.I damesingle er Wong Mew Choo skadet og Yip er taget tilbage til Hongkong, mens damedouble er uden Malaysias og Indonesiens bedste par. Endelig mangler Anthony Clark/Donna Kellog i mix’en sammen med Thailænderne og det kaster en seedning af sig til Joachim Fischer/ Christinna Pedersen.

Hvad betyder alt dette så for turneringen.
Jo efter min opfattelse betyder det i første omgang at de spillere par som jeg forventede i finalen i Malaysia, de står endnu stærkere i mixdouble og i damedouble. Men i damedouble skal vi dog have et nyt finale par idet Yang Wei/ Zhang Jiewen står til Lee Hyo Jung/ Lee Kyung Won allerede i semien.
Mix’en bliver en gentagelse af finalen i Malaysia, med mindre Fischer/Chris har fået styr på sætafslutningerne i løbet af ugen og driller indoneserne igen.Jeg tror dog indoneserne vil være lidt mere klar denne gang selvom de måske også er lidt tilfredse og mætte efter turneringssejren i sidste uge.

I herredouble er der kulde i luften til Kidho’s dårlige knæ og jeg tillader mig igen at tvivle på OL-vindernes øjeblikkelige formåen. Boe/Nuller er kommet friske ind fra Danmark og har vel en rimelig chance for at holde deres 3-4 seedning hvis ikke jetlaget spiller dem et puds. Indonesien, Danmark eller Taiwan vinder denne halvdel.Nederste halvdel er rigtig tyndt besat og det bør blive til en semifinale til Lars/Jonas. Den tror jeg til gengæld ikke de kommer forbi i denne uge for Jung/Lee så virkelig boldsikre ud i Malaysia. På den anden side så er det et par som Lars/Jonas traditionelt har et godt tag på.

I damesingle har Tine meldt forsigtigt ud, men jeg tror hun kommer i semifinalen og jeg tror hun kommer til at møde en koreaner. Og så bliver det altså svært i Korea.I øverste halvdel tyder meget på at Zhou Mi tromler videre, men det kunne godt være en turnering hvor en spiller som Moon Hi Kim for alvor gør opmærksom på sig selv.

Peter Gade og Joachim Persson er trukket i samme kvartdel, og Persson har en hård første runde kamp mod Hafiz Hashim som kæmper for karrieren. Kommer han forbi den så venter der et ret spændende opgør mellem de to danskere, selvom jeg tror at Perssons vind kontrol endnu mangler en smule for at få skovlen under Peter.
Vinderen af den kamp har Simon Santoso som hårdeste trussel til at møde Park Sung Hwan i finalen. Jeg tror nemlig ikke Lee Chong Wei kan holde gejsten i denne turnering så mine penge falder på Park, der er udset til at løfte arven efter Lee Hyun Il, der heldigvis for Gade og Persson har stoppet karrieren.

Når alt dette så er skrevet så skal man være opmærksom på at koreanerne der normalt kæmper som vilde – er fuldstændigt afsindige når de er på hjemmebane. Og med linjedommerne som en dejlig hjælper for dem, så forventer jeg at se overraskelser fra unge koreanere som vi ellers ikke kender meget til i Super Serie regi.

Finale tip:
HS: Park Sung Hwan – Simon Santoso outs: Lee Chong Wei
DS: Zhou Mi – Hwang Hye Young outs: Tine Rasmussen
HD: Mathias Boe/ Carsten Mogensen – Lee Yong Dae/ Jung Jae Sung outs: Kidho/Setiawan
DD: Ha Jung Eun/ Kim Min Jung – Lee Hyo Jung/ Lee Kyung Won outs: Zhang Jiewen/ Yang Wei
MX: Lilyana Natsir/ Nova Widianto – Lee Hyo Jung/ Lee Yong Dae outs: Joachim Fischer/ Christinna Pedersen

Ingen kommentarer:

Send en kommentar