tirsdag den 20. januar 2009

Preview Badmintonligaen 20.januar

Tirsdag aften byder på 3 kampe i BadmintonLigaen’s mellemspil. Mellemspillet fastlægger hvilke 4 hold der mødes i to kvartfinaler, samt hvilke 2 hold der går direkte i semifinalen og som dermed får fordel af hjemmebane i disse opgør.

Se preview af Greve - BSK og Skælskør - Vendsyssel på BadmintonXpert

Jeg glæder mig til at følge de fem mellemspilsrunder, for jeg er meget spændt på om der er nok ubesvarede spørgsmål til at holde spænding og interesse igennem alle fem spilledage.

Umiddelbart ser det jo ud til at Skælskør har sikret sig en af de to semifinalepladser og at kampen om den sidste står mellem det snart hedengangne B.S. København og Greve.
B.S. har i denne sammenhæng rollen som jægere, og jagten har fået lidt ekstra håb da Greves to stærkeste kort på spindesiden, Li Wenyan og Nadiezda Kostiuczyk begge er skadede. Jeg kunne for spændingens skyld godt have ønsket mig at det indbyrdes opgør mellem disse to klubber var programsat til sidste spilledag i mellemspillet. Nu får vi det allerede i aften, men desværre ikke som TV-kamp.

Med forbehold for skader hos nøglespillere så er mit bud på udfaldet af mellemspillet at Skælskør og Greve går direkte i semifinalen, og Værløse og B.S. København får hjemmebane i kvartfinalerne.

TV-Kampen Værløse – Lillerød

En meget vigtig kamp for Værløse i bestræbelserne på at holde Lillerød og Vendsyssel under sig i tabellen.
Holdopstillingerne er næsten identiske med kampen i grundspillet som Værløse vandt med 4-2.


I dette opgør var specielt mix og herredouble tætte kampe som begge gik til Værløse.
Eneste ændring er i damedouble hvor Værløse har denne gang stiller med Anne Skelbæk/Maria Helsbøl.


Lillerød har formentlig opmærksomheden rettet på at få vundet en af de to doublekampe som blev tabt sidst. Jacob Chemnitz/ Julie Houmann har gjort det godt sammen i grundspillet men tabte altså til Juhl/Lundgaard der markerer sig som en af de to bedste mixdoubler i Ligaen. Lundgaard er stoppet på forbundstræningen og man må forvente at spillestyrken efterhånden falder, men Kamilla Juhl er nybagt Super Serie vinder og må tilsvarende forventes at blive bedre og bedre. Jeg tror Værløse gentager sejren fra grundspillet, men nøgleområdet bliver netspillet og her er Julie Houmann måske den bedste mixpige i Danmark.

Tine Rasmussen vandt stort over Rong Bo i det første opgør, og kineseren har ikke lignet en superinvestering (med mindre hun har været billig) i forhold til at spille med Karina Jørgensen. Hun spillede dog rigtig fornuftigt i kampen mod Judith Meulendijks og er måske ved at vænne sig til at være i Europa.

Tine vil have en lang hjemrejse fra Korea og jetlag i kroppen og er naturligvis klar favorit, men måske ikke så sikkert som i deres første opgør.

Damedoublen fra Lillerød har været Ligaens i særklasse bedste og har vundet alle kampe. Rigtig flot af de to rutinerede piger, der begge demonstrerer det overblik og omtanke som tidligere sikrede dem VM-medaljer. De bliver også mine favoritter - store endda – i denne kamp, selvom de unge piger fra Værløse også bliver bedre og bedre, men formentlig endnu ikke er stærke nok til at få fysikken til at gøre udslaget i denne kamp.

Simon Mollyhus/Anders Kristiansen har været ganske svingende i deres spil det sidste lange stykke tid, og det har desværre primært svinget nedad. De har haft meget fokus på træning og udvikling og valgte derfor at stå over turneringerne i Malaysia og Korea. Jeg tror det har været gavnligt for dem, og forventer at se dem med den gejst og spillelyst der normalt kendetegner dem. Hvis det er tilfældet så vinder de over Lamp og Steffensen der alt andet lige ikke træner på samme niveau som Værløse-parret.

Herresinglerne blev delt da holdene sidst mødtes, og det ligger lidt i kortene at det samme kan ske igen.

Kasper Ipsen viste fin form i weekenden i Estlands EBU hvor han bl.a besejrede Shoji Sato fra Japan og sluttede som nr. to. Han besjerede da også Martin Bille sidst de to mødtes. Bille har dog tidligere vist god spillestyrke i holdkampe, men er desværre ofte plaget af småskader der saboterer hans offensive spillestil. Ipper bliver klar favorit i kampen.
Tjekkiske Petr Koukal vandt rimeligt ubesværet over Emil Vind da de mødtes, men Vind er ung og på vej frem og leverede med sejren over Joachim Persson bevis på at topniveauet er på vej op. Alligevel bliver Koukal min favorit men ikke meget mere end 55-45.
Alt i alt tegner meget til en gentagelse af 4-2 sejren til Værløse.

Se preview på de to andre kampe på BadmintonXpert

Ingen kommentarer:

Send en kommentar