tirsdag den 6. januar 2009

Preview Malaysia Open 2009 - Dame og mixdouble

Damedouble:
Styrke af Lodtrækning(28) = 889.584 Antal Notional Rankings =15
Styrke af TopLodtrækning (10) = 521.742 Antal Notional Rankings = 2

Kineserne kommer alligevel. - I hvert fald nogen af dem.
Og disse nogen er ikke hvem som helst. Gao Ling, tredobbelt OL- Guldvinder, har indstillet karrieren men ikke mere end at hun lige kan stille op i Malaysia sammen med Wei Yili.
Det samme er tilfældet for Yang Wei/Zhang Jiewen som vandt OL-Guld i damedouoble i 2004, og som nu er stoppet på det kinesiske landshold. De to sidstnævnte har begge en speciel tilknytning til Malaysia idet Yang Wei har vundet turneringen ikke mindre end 9 gange.
Hendes makker Zhang Jiewen er kæreste med Choong Tan Fook og parret planlægger at gifte sig senere på året.
Begge par er seedert 5-8 i turneringen og jeg forventer at de stadig er ganske kampdygtige og kan blande sig i topstriden.

Øvrige par man skal holde øje med er naturligvis de topseedede malayer Chin Eei Hui/Wong Pei Tty som har haft et forrygende år i 2008.
Specielt sejren i SS-finalerne var noget der gav genlyd. Malaysia har ganske enkelt aldrig haft en bedre damedouble.
Der bliver hårdt forventningspres på dem nu, på hjemmebanen i KL, og jeg tror faktisk ikke de kan stå for det. Specielt fordi jeg synes der er åbenlyse svagheder i deres spil og det tror jeg kineserne kan udnytte i kvartfinalen.

Lilyana Natsir/Vita Marissa er seedet 3-4 i øverste halvdel.
Parret der meget overraskende vandt China Open i 2007 har spillet på et stabilt højt niveau siden og de har en dejlig afslappet holdning til tingene når de går på banen.
De kan dog få hård kamp allerede i kvart’en hvor de kan møde Zhang Dan/ Zhibo Dan fra Macao. Nu skal man ikke lade sig narre af at der står Macao. Det er eksporterede kinesere, og de gjorde voldsomt opmærksom på sig selv ved at gå i finalen i China Masters.

Nederste halvdel byder på gensyn med OL-sølvvinderne fra Korea Lee Hyo Jung/ Lee Kyung Won. Won, eller ”den lille” har været skadet hele efteråret og det er spændende at se hvilket niveau de er på i øjeblikket.
Det samme gælder for den bundseedede taiwanesiske damedouble der ligeledes har været fraværende i efteråret, men Chien Yu Chin/ Chen Wen Hsing har det med lige pludselig at levere overraskende gode resultater.
Eneste danske damedouble i turneringen er Helle Nielsen/Marie Røpke.

Kamilla Juhl/Lena Frier bygger formen op i Danmark, mens Mie Schjøtt i denne turnering danner par med Petya Nedelcheva fra Bulgarien.
Mie’s normale makker Christinna Pedersen, spiller sin første turnering efter en langvarig skade og stiller kun op i mixdouble.

Enormt spændende om det bliver Morten Frost eller Petya’s koleriske træner Orlin Tzvetanov der skal coache denne sammensatte konstellation. Bliver det Tzvetanov så venter der helt sikkert Mie en oplevelse.

Se videoen med Orlin Tzvetanov i højre kolonne........

Finale tip: Yang Wei Zhang Jiewen - Lee Hyo Jung/ Lee Kyung Won Outsider: Gao Ling/ Wei Yili


Mixdouble:
Styrke af Lodtrækning(28) = 986.094 Antal Notional Rankings =11
Styrke af TopLodtrækning (10) = 482.619 Antal Notional Rankings = 3

Gentagelse af OL finalen er det mest sandsynlige.
Topseedede Nova/Natsir er ganske klare favoritter til at sætte scenen for en OL revanche mod Lee Hyo Jung/ Lee Yong Dae.
Indoneserne er meget stabilt spillende og taber sjældent til ”frøer”. Der er dog også andre end ”frøer” med i turneringen, men jeg har alligevel svært ved at se hvem i øverste halvdel der skal forhindre verdensmestrene i at gå i finalen.

Alligevel er det masser af interessante opgør inden det kommer så vidt.
Et rent danskermøde i første runde er blot et af dem, mens Clark/Kellogg(3) mod Koo Kien Keat ”3K”/ Ng Hui Lin er et andet.
3K er måske den mest uforudsigelige og ”crazy” spiller i verden, med en fantastisk udstråling og attitude. Han spiller nu sammen med stortalentet Ng Hu Lin og jeg forventer at de kan give de engelske modstandere en meget hård kamp i første runde.
Desuden skal man se op for de taiwanesiske par der har forbedret sig kraftigt i det seneste 1½ års tid, og som i øvrigt spiller en del mindre turneringer i Europa.

Fra dansk side bliver det selvfølgelig også spændende at se om Denmark Open vinderne Christinna Pedersen/ Joachim Fischer har nået samme niveau som før Chris blev skadet.
I det hele taget en meget lige og spændende halvdel men med Nova og Natsir som finalisterne.

Nederste halvdel virker en del blødere og jeg tør godt tippe en semifinale mellem OL guldvinderne og så Thailand veteran-par Saralee Thoungthongkam/ Sudket Prapakamol

Finale tip: Nova Widianto/ Lilyana Natsir – Lee Hyo Jung/ Lee Yong Dae Outsider: Saralee Thoungthongkam/ Sudket Prapakamol.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar