mandag den 31. august 2009

Nordsjælland Badminton - Værløse








Sammenslutningen af mine to gamle klubber, Lillerød og Hillerød, ser ud til at gå en hård sæson i møde.

Der er ingen tvivl om at NBE i denne sæson kører på et meget begrænset økonomisk grundlag, og jeg er i tvivl om jeg skal grine eller græde når jeg ser holdopstillingen til sæsonpremieren mod Værløse. Se også: Udvikling af BadmintonLigaen
Hillerød har ikke været i stand til at bidrage med meget på spillerfronten til det fælles hold, men alligevel er der blevet plads til Emil Poulsen og Jon Barth Hansen i startopstillingen.
Det bunder primært i en afgang hvor man ikke umiddelbart har kunnet erstatte Peter Steffensen, der er gået til Vendsyssel, samt en skade hos den normale 1.HS Martin Bille, der forventes at være ukampdygtig minimum frem til årsskiftet.

På spindesiden er Rong Bo nu i Triton Ålborg, og det giver heldigvis plads til unge Karina Jørgensen, der har stort set samme spillestyrke som den kedelige kineser.
Julie Houmann er flyttet til Skovshoved og Sara Runesteen venter familieforøgelse, så tilgangen af Rikke Siegemund holder knapt skindet på næsen for MBE.

Det positive, set med Nordsjællandske briller, er at der er 4 ud af de 6 hold i nedrykning/oprykningsspillet der skal i BadmintonLigaen, så der er masser af tid til at udvikle talenterne i grundspillet.
Spørgsmålet er så bare om der er tilstrækkeligt talent at udvikle. Umiddelbart ser det ud til at Karina Jørgensen er den eneste af de spillere, som stadig har karrierens højdepunkter foran sig, der har et vist potentiale.


Værløse har igen Tine Rasmussen klar efter den lange skadespause i slutningen af sidste sæson.
Det er naturligvis en klar forstærkning af holdet, men til gengæld er Kamilla Juhl væk og Karina Sørensen er, på trods af en flot sidste sæson, næppe en fuldgod erstatning.

Simon Mollyhus fik desværre en alvorlig skade i medaljeslutspillet, så Mads Kolding er ikke helt uerfaren som erstatning for Mollyhus, der spiller for Vendsyssel når han bliver sin skade kvit.
Kolding er på vej frem og er specielt giftig i mixdouble qua sin højde og rækkevidde.

Det betyder at Martin Lundgaard rykker til HD og danner par med Anders Kristiansen. En lidt tricky konstellation som det bliver spændende at følge mod mere jævnbyrdige modstandere.

Herresinglerne spilles også i denne sæson af Kasper Ipsen og Emil Vind. I sidste sæson stod de begge for nogle forholdsvis uberegnelige indsatser, og jeg synes også det er svært at spå om deres muligheder i dette efterår. Umiddelbart ser det ud til at der skal overraskes mod de fleste mandskaber for at hive sejre hjem i herresingle. Det er dog ikke tilfældet i denne første holdkamp hvor begge må være favoritter.

I damedouble spiller de unge talenter Maria Helsbøl/ Anne Skelbæk. Det kræver langvarig træning på højt niveau at rykke sig fra ungdomsdamedouble til seniorfjer. Sidste år kom der smagsprøver fra de to piger som lovede godt for fremtiden, men spørgsmålet er hvor hurtigt denne udvikling går. BadmintonLigaen har hævet niveauet i DD betragteligt i forhold til for to år siden, hvor en enkelt god spiller, eller to rutinerede var nok til en sejr. Nu er damedouble spillerne ganske ligeligt fordelt i klubberne og en win-lose rate på omkring 50 % vil være glimrende for de to piger.

1.HS Peter Rasmussen - Kasper Ipsen 35 – 65
2.HS: Emil Poulsen - Emil Vind 15 - 85
1.DS: Karina Jørgensen - Tine Rasmussen 2 – 98
HD: Michael Lamp/ Jon Barth Hansen - Anders Kristiansen/ Martin Lundgaard 10 - 90
MIX: Jacob Chemnitz/ Rikke Olsen Siegemund - Mads Pieler Kolding/ Karina Sørensen 50 – 50
1.DD: Ann Nielsen/ Mette Nielsen - Anne Skelbæk/ Maria Helsbøl 35 – 65

Tip: 1 - 5

1 kommentar:

  1. hej

    Se her, måske det har interesse. Pengene går til Nyreforeningen.

    http://www.qxl.dk/pris/samleobjekter/autografer/peter-gades-spillerbluse/v/an666313382/

    Vh. Irene Viggo

    SvarSlet