lørdag den 15. august 2009

Super mix'er

Det har været en helt fantastisk præstation de danske mixdoubler har leveret hidtil i VM turneringen.

I dag blev ingen undtagelse.

Jeg var på forhånd meget skeptisk mht. Juhl & Lay's muligheder mod Lee Yong Dae/ Lee Hyo Jung, så jeg tænkte at det ikke gjorde så meget at den ikke var på TV banen. Intet kunne være mere forkert.

Det er så utroligt flot af de to spillere at komme tilbage i kampen, og vinde den, når man tænker på den start de fik i dag og den mængde psyskisk energi man ved de begge to bruger i kampene. Specielt efter den fuldstændig vanvittige afslutning i går hvor Ma Jin sådan set bare skal tappe en elendig kort serv ned for sejren - hun brænder - og nu er der minimum sølv til Danmark.

Joachim/Christinna kunne have sikret en guld, de spillede flot, de havde muligheden, og de ved nu, at de kan nå meget mere end den flotte bronzemedalje de får med hjem.
Det var marginalerne der var på Juhl & Lay's side i går, og det var også marginaler der lige manglede for at det var blevet en ren dansk finale.
Fischer/Chris førte 11-6 ved sideskiftet og sad egentlig på kampen, men indoerne havde en plan efter sidebyttet, en sidste desperat chance, og desværre lykkedes det at lukke hullet til 10-11. Derefter blev det tæt og Nova/Natsir kunne udnytte deres store rutine - og retfærdigvis skal det siges at indoneserne spillede utroligt godt i kampens sidste fase - de er ikke lette at slå.
I morgen kan de to danskerne se tilbage på en fantastisk indsats i turneringen, de er langt fra færdigudviklet - det er Christinna's første VM - og deres suveræne kvartfinale havde uvurderlig betydning for dansk badminton. Forhåbentlig kan de hurtigt få dette blik på turneringen og fejre bronzen på behørig vis.

Lin Dan der i øjeblikket ser ud til at skulle i tre sæt, har derimod ikke været super i denne turnering.
Han ser umotiveret ud, og er slet slet ikke i nærheden af den form der skaffede ham OL guld. Derimod synes jeg Chen Jin har set fantastisk ud og jeg glæder mig til at se hvad der sker hvis Lin Dan får skruet op for tempoet mod Sony.
I kampen mod Gade i går tussede han også lidt rundt, tog sig lidt sammen og kom stort foran, for så at blive hentet igen, vinde sættet og så vinde 2. sæt meget let.
Der kom et spørgsmål til tv-kommentatorerne i dag på om det overhovedet var muligt at Gade kunne slå Lin Dan, når det så ud til at Gade spillede på max, og ovenikøbet selv var tilfreds.
Et rigtig godt spørgsmål, hvor min holdning til det er at det har han ikke, med mindre Lin Dan's form og motivation daler yderligere. Gade var i mine øjne chanceløs i går, når Lin lige lukkede lidt op for den gas der trods alt var, men som slet ikke er på niveau med sidste sæson.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar