søndag den 9. august 2009

Mixeddouble VM – preview

Skal det lykkes for Zheng Bo? Det håber jeg ikke.

Den kraftigt byggede kineser har haft par chancer for at tage enten VM titlen eller en OL medalje. Indtil nu har han ikke været cool nok i de afgørende situationer.

Sammen med Gao Ling var han i finalen i VM 2007, men tabte stort til Nova & Natsir. Ved OL på hjemmebanen i Beijing blev det til et skuffende nederlag i første runde, mod Nathan Robertson/ Gail Emms, efter kineserne satte en kæmpe føring over styr i 3. sæt.
Nu har han skiftet rutinerede Gao Ling ud med Ma Jin. Det er svært at sige om det er et godt bytte, i hvert fald er Ma noget mere ”sulten” efter store sejre end Gao Ling var til sidst. Til gengæld er hun også noget lettere at ryste.

Zheng/Ma har bestemt ikke nogen let lodtrækning. Allerede i 1/8 finalen venter en svær kamp mod Sudket/Saralee fra Thailand, og derefter står Kamilla Juhl/ Thomas Laybourn på den anden side af nettet.
Danskerne har aldrig slået Zheng Bo/ Ma Jin, men de har spillet rigtigt tætte kampe med dem. Så hvis de kan lægge pres igen i Hyderabad, så er der en mulighed for dansk metal.

Slipper kineserne derimod videre så venter Lee Yong Dae/Lee Hyo Jung i semifinalen.
Koreanerne vandt overraskende OL guld, og har siden gjort det rigtig godt - undtagen når de har mødt Zheng/Ma. Dem kan de mildest talt ikke lide at møde, men igen kan presset måske spille kineserne et puds.

Efter min opfattelse er dette de to bedste par i verden, men koreanerne kan være løbet ind i problemer mod store Xie Zhongbo/ Zhang Yawen, der bestemt heller ikke er uefne og faktisk har taget sølv og bronze i 2005 og 2007.

I den nederste halvdel handler det primært om de forsvarende mestre Nova Widianto/ Lilyana Natsir og He Hanbin/ Yu Yang. Forhåbentlig med Joachim Fischer/ Christinna Pedersen som outsidere.

Der er efterhånden kommet et vist pres på indoneserne i og med at Kidho/Setiawan har måttet trække sig i herredouble. Det betyder at Nova/ Natsir nu er Indonesien’s bedste bud på en verdensmester, ja faktisk på en medalje i det hele taget.

Dem der evt. kan drille indoneserne inden semifinalen, er enten polske Mateusiak/ Kostioutcsik eller hjemmefavoritterne V.Diju/ Gutta P. Jwala.
Umiddelbart ser det svært ud for begge par, men inderne spiller en noget uortodoks mixdouble og kan måske overraske.

Den anden kvartfinale kommer til at stå mellem He/ Yu og Joachim/ Christinna. VM er jo kendetegnet ved, at de lidt svagere nationer er sikret deltagelse, og det betyder at bredden i turneringen ikke er lige stærk alle steder.
For danskerne bliver det vigtigt at få taget Yu ud af spillet. Hun spiller sin position meget bedre end He spiller sin. Hvis det lykkes og danskerne kan holde fast i initiativet, ja så er der en chance for at besejre kineserne.

Overordnet set så handler mixeddouble dog om de 4 kineser par mod de to topseedede par, med danskerne og thailænderne som meget små outsidere.

Finale tip: Zheng Bo/ Ma Jin – He Hanbin/ Yu Yang

Outsider: Lee Yong Dae/ Lee Hyo Jung

Ingen kommentarer:

Send en kommentar