onsdag den 12. august 2009

Stor VM sejr for Jan Ø.

Jan Ø. Jørgensen imponerede i sin første VM kamp nogensinde. Dermed fik vi alle en stor opmuntring på et rigtig godt tidspunkt.

Park Sung Hwan var inden turneringen gik i gang, en af mine tre favoritter til at gå i finalen fra den nederste halvdel. Heldigvis gjorde Jan den spådom til skamme. Og det endda i hans allerførste VM kamp, da hans 1.runde modstander Andrew Smith jo var rejst hjem sammen med resten af det engelske hold.
Normalt vil man jo gerne have en kamp eller to til at "finde ind i hallen" inden de svære opgaver, så på den måde er der bare endnu mere credit til Jan.
Park havde haft denne kamp, men formentlig har den ikke bidraget til selvtilliden, da han måtte ud i en tre-sætter mod norske Steinar Klausen.

Det resultat må helt sikkert have bidraget yderligere til Jan's tro på at det kunne lade sig gøre, og det vidner om god indstilling at vende 7-12 til sejr på 21-15 i tredie sæt.
Nu tegner det til en åben kamp i morgen mod Boonsak Ponsana.

Jeg synes det er lidt svært at blive klog på hvor thailænderen står rent styrkemæssigt. Det er min fornemmelse at han er på vej frem igen efter at have været skidt spillende et ganske langt stykke tid.
Jan er bestemt ikke uden muligheder i den kamp, men på den anden side så glæder Boonsak sig nok også over at han skal møde Jan i stedet for Park.
Fælden er hvis man ikke når at lade helt rigtig op til den næste kamp, eller man begynder at regulere sit mål og sine forventninger. Så forhåbentlig kan Jan sammen med trænerne time det perfekt igen.

Gade levede op til egne udtalelser om god form og barberede Sho Sasaki. Han møder i morgen C.Y.Kit fra Hongkong som han også plejer at have godt styr på, så scenen er ved at være sat for en kvartfinale mod Lin Dan.

Der var også forventet avancement til Helle Nielsen/ Marie Røpke, som bestemt ikke er uden muligheder i morgen mod Korea's næstbedste par.

Desværre overlevede Lars Paaske/ Jonas Rasmussen ikke deres næstbedste koreaner par, og må som i 2007 forlade turneringen uden sejr. Lars' skade har temmelig sikkert være for stor en forhindring at komme over, og det er som sådan ikke noget helt overraskende udfald på kampen.

Der var flere andre bemærkelsesværdige resultater i dagens kampe.
Kina vandt alt for anden dag i træk - lad os ikke håbe de fortsætter sådan. Ved VM i 2007 tabte de kun 9 kampe til ikke-kinesiske modstandere i hele turneringen.


I damesingle fortsatte Wong Mew Choo sin tilbagegang og tabte til en lillebitte japaner, samtidig med at Tine Rasmussen's modstander blev fundet da Yip Pui Yin vandt en lang tre-sætter over Yao Jie.

Verdensmestrene i herredouble fra 2005, Tony Gunawan/Howard Bach fra USA, brillede deres japanske modstandere ud af banen, og møder nu Boe/Nuller, i et opgør hvor danskerne ikke kan undgå at blive storfavoritter, men hvor det helst heller ikke skal blæse alt for vanvittigt inde på banen. Layoutet på banerne ændres i morgen så man går fra 6 ned til 4 baner. Jan Ø. fortalte at det blæste fra alle vinkler på hans bane (6) i dag, og tilsvarende vindforhold i morgen vil formentlig favorisere Amerikanerne.
I herredouble var der flere seedede der måtte lade livet i dag. Udover Paaske/ Rasmussen, så checkede Ahsan/Septano, og deres overhåndserver ud af turneringen, sammen med et japansk og et taiwanesisk par med meget svære navne.

For fuldstændighedens skyld skal det lige nævnes at også Team Nigeria nu er ude af turneringen, uden sætgevinst, men dog med en enkelt sejr i bagagen - på walkover.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar