søndag den 9. august 2009

Herresingle VM – preview

Lin Dan eller Lee Chong Wei ? Det er spørgsmålet. Hvis de to spillere er på deres topniveau, så har de andre ikke en chance.

Men hvad nu hvis de ikke er det. Så er det faktisk ret åbent, hvor det som altid vil være dagsformen der bliver afgørende.

Lin Dan kan blive historisk som den første der vinder VM tre gange.

Retfærdigvis skal det siges at den præstation er blevet noget lettere, eftersom turneringen nu afvikles hvert år. Han har været klart den bedste i 2006, 2007 og ved OL i 2008, men han har ikke spillet så meget siden OL, og han har tabt både til Lee Chong Wei og til Chen Jin. Det man så skal gøre op med sig selv er om man tror han har hvilet for meget på laurbærerne efter OL og ikke er på toppen, eller an har stillet helt skarpt ind på VM for at blive historisk.
Jeg er personligt ikke i tvivl.

Lee Chong Wei har været nr.1 på ranglisten i lang tid, han har spillet til at slå alle de andre, han har vist at han kan slå Lin Dan. Men har han hovedet til at gøre det i VM, det er det store spørgsmål. Og har han så meget fokus på Lin Dan at han glider i en bananskræl forinden?
Han havde helt sikkert ikke hovedet på hjemmebane i 2007 hvor han gik helt ned i ¼ finalen mod Sony Kuncoro. Presset fra de malaysiske medier og det malaysiske folk var simpelthen for stort. Men han kom tilbage til OL og vandt en sikker sølvmedalje, og så meget stærkere ud mentalt.
Måske kan det gå hen og blive en fordel for ham, at han allerede skal møde Lin Dan i semifinalen i stedet for i finalen, så en sejr ikke er ensbetydende med en VM titel.

Inden han når så langt har han dog en svær kamp mod Tien Minh Nguyen fra Vietnam, der er den eneste spiller i turneringen der er hurtigere end ham selv, og som tidligere har voldt ham problemer. I en eventuel kvartfinale venter så endnu en gang Sony Kuncoro, og det tror jeg ikke bliver det store problem for Chong Wei denne gang.

Peter Gade er outsideren i øverste halvdel. Gade har som vanligt udtalt at formen er til noget stort, og det skal den virkelig også være for at tage den titel han i 1995 forudsagde, at han ville vinde. Det vil kræve enorm stabilitet og moral at komme ud som vinder af øverste halvdel, og så dernæst slå Chen Jin eller Taufik i finalen.

Nederste halvdel ser umiddelbart ud til at være noget tyndere besat.

Bundseedede Chen Jin er den logiske finaledeltager, men han kan få hård kamp dels af rutinerede og snu Taufik Hidayat og dels af Park Sung Hwan fra Korea.
Chen Jin har haft et par år hvor gassen er gået lidt af ham. Han vandt godt nok All England da han skulle, men det var mest Lin Dan der vandt det til ham, og ved OL var det svært for ham at undgå at vinde bronze. Ingen tvivl om at OL har fyldt meget for ham og jeg tror vi kommer til at se ham i fremdrift i denne turnering.

Taufik har ikke fysikken til at bide skeer med Lin Dan og Lee Chong Wei, men han er stadig en utroligt snu spiller, som slet ikke er rar at møde på en dag hvor man ikke lige har dagen. Taufik spiller ”for sjov”, og har vundet alt det der er at vinde, så han kan spille helt frit.

Park Sung Hwan er mit tredje valg i nederste halvdel. Han er knap så teknisk stærk, men er snedig i sin lidt malende stil tilsat doublekompetencer, og hvis vinden er uberegnelig i hallen så skal man ikke afskrive ham lige med det samme.

Joachim Persson har fået en hård lodtrækning. Først med Kenichi Tago, som nok kan være en hård nød at knække, og derefter Marc Zwiebler fra Tyskland som Persson lå og kæmpede med som ungdomsspiller. Skulle det lykkes for Joachim at komme forbi disse to kampe, så vil hans selvtillid være helt i top og så kan han faktisk blive farlig for alle…..bortset fra Lin Dan og Lee Chong Wei.

Finaletip: Lin Dan – Chen Jin
Outsider: Lee Chong Wei

Ingen kommentarer:

Send en kommentar