søndag den 9. august 2009

Damedouble VM - preview

Kina vinder VM i damedouble. Sådan har det været de sidste mange år, så det gælder bare om at finde ud af hvilket af de kinesiske par, der kommer øverst på skamlen.

Jeg tror det kommer til at stå mellem OL Guldvinderne Du Jing/ Yu Yang og det forholdsvis nydannede par Zhao Tingting/ Zhang Yawen.

Du/Yu er klart den mest kraftfulde af de kinesiske doubler, og de to meget robuste og kortklippede piger var da også kinesernes førstevalg under forårets Sudirman Cup. Siden OL har de dog været ramt af et par skader og er således kun seedet 5 til VM.

I ¼ finalen står de til at møde de topseedede malayer Chin Eei Hui/ Wong Pei Tty.
Jeg har ikke den store fidus til malayerne, der generelt ikke klarer sig godt mod kinesiske par. I hvert fald ikke hvis man ser bort fra finalesejren i Indonesia Open over Cheng Shu/ Zhao Yunlei og så sidste års French Open.
Malayerne skal også lige forbi japanernes bedste par Maeda/ Suetsuna, som jo gjorde det fantastisk til OL.

Zhao og Zhang kan også få en ganske hård ¼-finale. Formentlig mod de 3-4 seedede koreanere Ha/Kim (..navne der forpligter), medmindre Helle Nielsen/ Marie Røpke kan lave en stor overraskelse.
Sidst kineserne mødte koreanerne vandt kineserne i to tætte sæt i Singapore Open, og hvis det gentager sig så bliver semifinalen efter min mening den moralske finale.

I nederste halvdel finder vi Korea’s OL sølvvindere Lee/Lee. De er seedet 3-4 og bør som minimum kunne holde denne seedning ved at besejre Kina’s 4 bedste par Ma Jin/ Wang Xiaoli, som først kom med til VM efter Pan Pan/ Qing Tian tabte til Lena Frier/Kamilla Juhl i Singapore. Det blev en dyr sejr for begge par. Kineserne blev sat af holdet, selvom de egentlig var udtaget, og Lena Frier fik en skade som hun har døjet med henover sommeren, samtidig med at det nye kinesiske par skubbede danskerne ned fra en 5-8 seedning til en 9-16 seedning.

Lodtrækningen har ikke været rigtig god ved danskerne der står til at møde 7. seedede Chien Yu Chin/ Cheng Wen Hsing fra Taiwan. Det taiwanesiske par har været i klar fremgang i de sidste to år og det bliver en meget svær opgave for pigerne. Forhåbentlig har de tanket selvtillid efter Singapore Open, men de skal virkelig ramme dagen for at komme videre i turneringen.

I bunden af lodtrækningen står Cheng Shu/ Zhao Yunlei. Kineserne er blevet bedre siden OL, men jeg synes ikke helt de har samme niveau som de to par i øverste halvdel, og jeg kan sagtens se dem få problemer mod både Taiwan og Korea.

Damedouble er i øvrigt som resten af turneringen ramt af rigtig mange afbud, og jeg synes det efterlader et meget uheldigt indtryk. Der kan selvfølgelig være tale om en tilfældig ophobning af uheld, men man bør måske også overveje dels om der er det rigtige antal deltagere i doublerækkerne i forhold til single, og ligeledes om det i virkeligheden er en helt fantastisk ide at afvikle VM hvert år.

Finaletip: Du Jing/ Yu Yang – Cheng Shu/ Zhao Yunlei
Outsider: Zhang Yawen/ Zhao Tingting

Ingen kommentarer:

Send en kommentar