mandag den 2. februar 2009

Preview LB - BSK

Lillerød har udspillet sin rolle i mellemspillet men BS København har gode chancer for at sikre sig direkte adgang til - og hjemmebane i - semifinalen.
Det kræver formentlig 3 point mod Lillerød, der netop gav BSK en hjælpende hånd ved at tage point fra Greve, som BSK kæmper med om den sidste semifinaleplads.

Sidste opgør i HBC-hallen blev vundet af BS med 4-2. Den ene af Lillerøds sejre kom i mixeddouble hvor Chemnitx/Houmann besejrede Thomas Laybourn/ Gail Emms.
Gail figurerer nu i damedouble, og Laybourn er sat af til fordel for Joachim Fischer, som spiller sammen med en pige.
Om det bliver Pernille Harder må tiden vise, det kræver i hvert fald at hun bliver sin rygskade kvit, men hun er vanen tro stillet i holdopstillingen og så må vi se om hun bliver skiftet ud i sidste øjeblik, eller hun rent faktisk er i stand til at spille.
Bliver det Pernille der danner par med Joachim, så tror jeg de har en god chance for at vinde. Joachim er, ligesom Jens Eriksen, en spillertype, der ikke er så afhængig af at makkeren også holder et højt niveau, i modsætning til spillere som Thomas Laybourn og Nathan Robertson.

Gail Emms spiller præcis som sidste uge sammen med Helle Nielsen. De to piger besejrede ganske let Helene Kirkegaard & Anastasia Russkikh, og skal i aften forsøge at tilføje Ann Nielsen/Sara Runesten sæsonens første nederlag. - Jeg tror det lykkes.
Lillerød pigerne har absolut spillet godt i denne sæson, men var lidt i problemer i første sæt mod Mie Schjøtt/ Britta Andersen.
Helle & Gail spiller begge på højt internationalt niveau – også selvom Gail er stoppet efter OL – og det er faktisk den eneste damedouble i ligaen der kan prale af dét. Det faktum at de øvrige danske internationale damedoublespillere ikke spiller sammen i ligaen, men derimod ofte med helt unge spillere, har nok ført til en overvurdering af de ældre spillere som Helene Kirkegaard, Mette Sørensen, Ann Nielsen og Sara Runesten. Det er jo spillere som tidligere har trænet meget, prøvet meget, har stor rutine og spilforståelse, og som er gode til at udnytte små svagheder hos modstanderne, og frem for alt nyder at spille disse ligamatcher hvor det er sjovt at drille topspillerne.
I sidste uge spillede Helene (og Anastasia) overfor to spillere der begge var på et højt niveau og i dén kamp var der tydeligt forskel på boldsikkerhed og tempo.
Det tror jeg ligeledes bliver tilfældet i aften, og dermed mener jeg at BSK er favoritter i de to kampe de tabte sidst.

Bliver det så ikke spændende? - Næh det burde det ikke, men Jonas Rasmussen/Carsten Mogensen skal finde en noget anden motivation og engagement frem til herredoublen end tilfældet var i sidste uge. Lamp & Steffensen spiller en udmærket double, men ingen af dem satser længere alt på badminton så kampen burde ligge til BSK. Den gik dog i tre sæt i sidste opgør, men jeg tror Jonas/Nuller gerne vil have fjernet pletten fra nederlaget til Boe/Mangor.

Nanna Brosolat har haft en lang træningsperiode omkring nytår og møder Rong Bo. Nanna besejrede kineseren i efterårets opgør, men det var lige efter Rong var kommet til landet så man skal ikke nødvendigvis forvente at det går ligeså smertefrit denne gang.
Nanna har dog også løftet sit spil meget i løbet af det sidste halve år. Hun træner målrettet og kontinuert og kan så småt begynde at sætte sigtekornet ind på top 25.

Herresinglerne gik begge til BSK, og med Ødums nylige sejr over Kenneth Jonassen ser det ud til at en deling er det mindste københavnerne kan få ud af det. Jeg er dog knap så sikker, for jeg så Kenneth spille mod Martin Bille, hvor han var bedre end mod Ødum, men det var bestemt ikke imponerende spil der blev disket op med. Derfor tror jeg ikke man skal se sejren som et udtryk for styrke hos Ødum men snarere at Kenneth ikke får trænet så meget i øjeblikket.
Bille pressede Ødum i tre sæt i den første kamp og jeg vil give ham ca 40 % vinder chance på hjemmebane.

Rune Ulsing besejrede let Petr Koukal på hjemmebanen i Hvidvre hvor Rune er vokset op. Han har haft det lidt svært i de to første kampe i 2009, men jeg synes hans spil står godt til Koukal, der bevæger sig noget stift, så hvis Rune kan holde mentalt fokus så tror jeg han vinder.

Tip 4-2 til BS, men tættere på 5-1 end 3-3


Læs flere previews på BadmintonXpert

Ingen kommentarer:

Send en kommentar