torsdag den 19. februar 2009

Preview Badminton Ligaen 19 feb.

Meget er afgjort før sidste spillerunde i mellemspillet. Skælskør bliver nummer 1, Greve bliver nummer 2 – medmindre et helt usandsynligt scenario indtræffer og Værløse og BS København får hjemmebane i kvartfinalerne.
Hvem skal møde hvem i kvartfinalerne er det tilbageværende spørgsmål.
Ja som matchningen er i sidste runde og som holdopstillingerne ser ud, så er mit bud på kvartfinale sammensætningen at BS møder Lillerød og Vendsyssel skal til Værløse.

Umiddelbart ser der ikke ud til at være mange rigtigt spændende indbyrdes opgør i aftenens kampe, hvor flere hold stadig døjer med skadesafbud i forhold til idealopstillingen.

BS tager hjemme i den nybyggede tv-hal imod Vendsyssel. 
I mine øjne er Vendsyssel klare favoritter i damedoublen og 1.HS, mens BS lige så tager sig af damesingle, mixdouble og herredouble. 
Spændingen her knytter sig således til kampen mellem Rune Ulsing og Peter Rasmussen. Rasmussen vandt i tirsdags enkelt over Koukal, som Ulsing inden DM tabte knebent til. Til gengæld fik Rune en udmærket sejr over H.K. i Randers hvorefter han så måtte melde afbud til opgøret mod Værløse på grund af sygdom. Rune vandt det indbyrdes opgør i grundspillet sikkert i to sæt, men jeg tror Peter er bedre spillende lige i øjeblikket og tipper sejr til den gamle verdensmester.

Tip 3-3 og golden sæt i damedouble

Skælskør møder Lillerød på udebane. 
Topholdet er favorit i fem kampe på forhånd. Kun i damesingle vil jeg give LB favoritværdigheden. 
Sidst endte kampen 4-2 med sejre til LB i de to rene damekampe. TSS har denne gang flyttet Donna Kellogg over i damedoublen sammen med Helene Kirkegaard og det burde være nok til at sætte sig igennem overfor LB’erne, der ser ud til at have tabt pusten lidt i den sidste måneds tid, og sidst fik en på snitter i Frederikshavn. Til gengæld kan det måske åbne en lille chance i mix’en hvor Houmann/Chemnitz har lavet et par gode resultater på det sidste. Robertson/Russskikh bliver dog stadig klare forhåndsfavoritter.

Tip 5-1 til Skælskør

TV-kampen mellem Greve og Værløse lider lidt under at Tine Rasmussen ikke deltager. Angiveligt på grund af en dårlig hæl. Spørgsmålet er så om Li Wenyan faktisk er klar til denne kamp, når hun nu ikke kunne stille op i tirsdags. Er hun det, så går den kamp til Greve, er hun ikke klar så ligger det til Amalie Fangel. 
Kenneth Jonassen møder Kasper Ipsen. Det kunne godt være en kamp hvor der lurede en overraskelse. Kenneth har alt andet lige ikke været overbevisende, og Ipper har som tidligere nævnt klaret sig rigtig godt i denne sæson. Kenneth har naturligvis en masse rutine, og det var fint for ham at få lidt kamptræning mod Peter Gade i tirsdags. 
Jeg tror Kenneth vinder over Kasper Ipsen, men er man gamblertypen, så kan der ligge et godt odds her.
Mix’en mellem Bob Mateusiak/Christinna Pedersen og Lundgaard/Juhl er flere steder på nettet vurderet til at være helt lige, ja visse steder endda med fordel til greve parret. Det er jeg ikke helt enig i. Jeg mener stadig at Værløse konstellationen er favorit ca. 60-40. 
Paaske/Eriksen vandt let sidst de mødte Mollyhus & Kristiansen. De er stadig favoritter men jeg tror godt de kan få det lidt sværere denne gang. H.K. bliver naturligvis også favorit i 2. HS. Vind spiller frisk til og kan godt lave point, men jeg tror stadig han bliver for ivrig og kommer til at give blottelser som H.K. vil straffe.
Endelig er der damedoublen, hvor greve parret, også er favoritter. Den unge værløse duo spillede tre sæt mod BS i tirsdags. Et fint resultat hvor de dog ikke fik sat mange points på tavlen i det sidste sæt. Spillemæssigt er Mie/Britta overlegne, så hvis der skal snige sig en overraskelse ind her så skal Skelbæk/Helsbøl få fysikken til at blive afgørende.

Tip 5-1 eller 4-2 til Greve afhængigt af om kineseren spiller.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar