tirsdag den 24. februar 2009

German Grand Prix - preview

Herresingle
Styrke af lodtrækning(28) = 260 max=100
Styrke af lodtrækning(10) = 376 max=100

Damesingle
Styrke af lodtrækning(28) = 216 max=100
Styrke af lodtrækning(10) = 292 max=100

Herredouble
Styrke af lodtrækning(28) 716.077 Not.Rank =18
Styrke af lodtrækning(10) 324.100 Not.Rank =6

Damedouble
Styrke af lodtrækning(28) 756.681 Not.Rank =13
Styrke af lodtrækning(10) 403.908 Not.Rank =2

Mixdouble
Styrke af lodtrækning(28) 729.806 Not.Rank =15
Styrke af lodtrækning(10) 347.373 Not.Rank =4

Den åbne tyske turnering er klassificeret som en Grand prix turnering med 80.000 $ i præmiepenge.
Det betyder, at der pointmæssigt ikke er meget at vinde ved at spille German, sammenlignet med de næste to ugers Super Serier i England og Schweiz.

De bedste europæiske spillere har således valgt at spare på krudtet, og vi kommer til at se en meget markant asiatisk dominans i turneringen. På styrke indexet kan man se, at damesingle er forholdsvis stærkere besat end herresingle, og at damedouble er den stærkest besatte doublekategori. Herredouble er den svagest besatte, og der er tilmed hele 18 ud af 28 par der er kvalificeret på notional ranking.

Herresingle

Storfavoritten i denne række er Bao Chunlai. Han er klart den mest erfarne og teknisk bedste spiller i feltet. Det er ikke usandsynligt at det kan blive en ren kinesisk finale. Bao har i nederste halvdel hjælp af Gong Weijie, som flere gange har besejret Peter Gade, og i kvalifikationen vil det undre mig meget hvis ikke Chen Long og Du Pengyu spiller sig igennem til hovedturneringen.

Største trussel mod kineserne kommer fra den unge japaner Kenichi Tago. Han har været i klar fremgang det seneste år men kan formentlig ikke true top5 endnu. Det ser i øvrigt ud til at Shoji Sato nu udelukkende satser på herredouble.
Andre der kunne tænkes at smide en bananskræl foran kineserne er de indiske spillere, som også ser ud til at træne hårdt og målrettet frem mod VM på hjemmebane, og måske koreanske Hong Ji Hoon kan skabe lidt ravage i seedningerne.
Jan Ø. Jørgensen, har været skadet i lang tid, og skal primært kigge på om formen er på vej i den rigtige retning, men kommer han ”On a roll” kan han måske overraske.

Finale tip : Bao Chunlai – Gong Weijie Outsider Chen Long

Damesingle

Verdensmester Zhu Lin er topseedet, og skal gå i finalen.En mulig trussel for hende er Julia Wong fra Malaysia i kvartfinalen, men jeg tvivler på at det er en alvorlig trussel.
Hendes semifinalemodstander kan blive europæisk. Det ligger til en re-match mellem Petya Nedeltcheva og Juliane Schenk som sidst mødte hinanden i lørdags i Wien, med tyskeren som sejrdame.
I nederste halvdel bliver der en spændende kvart mellem Wang Yihan og koreanske Hwang Hye Young. Vinderen af den kamp går formentlig helt til finalen. Tysk-kinesiske Xu Huaiwen er efter hvad rygterne siger i gang med sin sidste internationale sæson og kan næppe stille noget op i semifinalen. Faktisk kan hun blive alvorligt presset inden mod Xing Aiying fra Singapore.

Finale tip: Zhu Lin – Wang Yihan Outsider: Hwang Hye Young

Herredouble

Denne række er seedningsmæssigt utroligt tyndt besat, men hvis man kigger efter så er der lidt mere gods i det useedede indhold.
Der bliver et brag af en kamp i første runde mellem Tony Gunawan/Howard Bach (VM 05) og Chen Xu/ Guo Zhendong. Vinderen af den kamp møder Delbo/Bonde. Ikke just en ønske lodtrækning for danskerne.
Malaysia stiller med deres næstbedste herredoubler. Dem skal man ikke undervurdere for de er ikke meget dårligere end de bedste, men jeg tror alligevel at den største udfordring kommer fra Korea.
Lee Jae Jin har stoppet karrieren og dermed er Han Sang Hoon/ Hwang Ji Man blevet gendannet. De er ikke dårlige og jeg tror de minimum går i semifinalen.
Lee Yong Dae spiller dette ”Europe-Leg” med unge Baek Cheol Shin. Jeg er stor fan af Yong Dae og tror at de kommer langt alligevel.
Robert Blair/ Chris Adcock er bundseedet og kan spille sig i semi finalen hvis Blair holder niveau. De skal dog være meget opmærksomme på Kval 1, hvor He Hanbin/Sun Junjie ser ud til at kvalificere sig.

Finale tip: Lee Yong Dae/ Baek Chel Shin – Han Sang Hoon/ Hwang Ji Man Outsider: Chen Xu Guo Zhendong

Damedouble

De klart bedste par i denne turnering kommer fra Kina og Korea, og det vil være en sensation hvis ikke finalisterne findes mellem disse par. Koreanerne tager både top og bundseedningen.
De to kinesiske par er meget lige i styrke, måske med en lille fordel til Zhao Yunlai/ Chen Shu. Uheldigvis for Kina er det dette par der skal møde Korea’s nr. 1, OL sølvvinderne Lee Hyo Jung/ Lee Kyung Won.
Interessant bliver det at følge Singapores Shinta Sari Mulia/ Yao Lei. De vandt som de første ikke kinesere – jeg kan i hvert fald ikke mindes det er sket tidligere – ungdomsverdensmesterskabet i damedouble. Om de kan true koreanerne i den nederste halvdel er dog nok tvivlsomt.

Finale tip: Lee Hyo Jung/ Lee Kyung Won – Ha Jung Eun/ Kim Min Jung Outsider: Cheng Shu/ Zhao Yunlei.

Mixdouble

Jeg tror igen på en kinesisk-koreansk konfrontation.
OL guldvinderne Lee Yong Dae/ Lee Hyo Jung bliver naturligvis store favoritter. I semifinalen kan der dog blive et ganske interessant opgør. Zheng Bo er tilbage. Han spillede tidligere med Gao Ling, men har siden OL haft lidt vanskeligt ved at få spillet til at køre i de få turneringer han har spillet. Nu hedder pigen ved nettet Ma Jin, og det bliver spændende at se hvilket niveau de er på i øjeblikket.
I nederste halvdel er Rasmus Bonde/Helle Nielsen seedet til finalen men jeg tror det bliver Han Sang Hoon/ Kim Min Jung og Chen Xu/ Zhao Yunlei der kommer til at spille om finalepladsen. Rasmus & Helle havde en fin start på deres makkerskab sidste sommer og de er bestemt ikke uden chancer for at slå det kinesiske par, men jeg tror de skal udvikle sig lidt mere endnu for at være med helt fremme i finalerne.

Final tip: Lee Yong Dae/ Lee Hyo Jung – Chen Xu/ Zhao Yunlei Outsider: Han Sang Hoon/ Kim Min Jung

1 kommentar:

  1. Hej Steen
    Jeg forstår ikke hvordan du har lavet dine udregninger - hvis du lige gad forklare ville det være super. Fed blog!

    SvarSlet