lørdag den 3. april 2010

TSS badminton undgik katastrofen

Frisk satsning af Århus Elite i Golden Set mislykkedes.

Team Skælskør Slagelse havde umiddelbart fået et super match-up i semifinalen i Badmintonligaen. En sejr på hjemmebane over Århus Elite skulle bane vejen for en mulighed for titelforsvar i KB-hallen senere på måneden.
Det burde ikke kunne gå galt da de to tidligere opgør i denne sæson var endt med storsejre på 6-0 og 5-1, og sejrene i enkeltkampene havde været lige så sikre. Ydermere favoriserede kamprækkefølgen TSS, som havde alle deres favoritkampe liggende i begyndelsen af matchen.

Det startede også rigtig godt for TSS. Mixdoublen med Nathan Robertson/Donna Kellogg vandt 21-15 25-23 over Rasmus Bonde/Mie Schjøtt der begge nyligt er vendt tilbage fra skadespauser.
Peter Gade var kommet bagud i første sæt mod Jan Ø. Jørgensen, men indhentede føringen og vandt sættet, præcis som i flere af kampene ved All England, og andet sæt blev en ensidig forestilling, som Gade let tog hjem med 21-15.

Herredoublen blev fuldstændig domineret af TSS. Mathias Boe/ Rasmus Mangor havde let spil mod Kasper Henriksen/ Mads Conrad, der ikke så ud som omde havde en plan, eller i hvert fald en plan der virkede.

Damedoublen med Britta Andersen/ Anastasia Russkikh lå lunt i svinget i første sæt, og så ud til at kunne lukke og slukke med en 4-0 sejr til TSS. Men pludselig havde de tabt 1- sæt alligevel.
Det så dog ud til at de kunne fremtvinge en 3-sæts afgørelse da de førte 17-11 i 2. sæt, men Lena Frier/ Line Kruse gav ikke op og fremtvang flere og flere fejl fra Russkikh, samtidig med at de fik udnyttet at Britta Andersen fremstår mere og mere stationær. To gange 22-20 til Århus parret og spændingen var bevaret lidt endnu.

Måske der internt i TSS var lidt bekymring at spore på dette tidspunkt for både H-K Vittinghus og Judith Meulendijks har på det seneste været plaget af skader, som har sat dem tilbage træningsmæssigt.
H-K lagde modløst fra land, men en meget engagaeret coaching/skideballe fra Peter Gade bragte andre takter frem i H-K der nemt tog andet sæt mod Anand Pawar, der havde store problemer med at styre boldene i andet sæt.

Samtidig vandt Judith let første sæt over Cai Jia Ni, og nerverne kunne falde lidt til ro i TSS lejren. Men kun for en kort stund. Cai var kommet op i tempo og sikrede sig let andet sæt i damesinglen, og Pawar var kommet over krisen og bragte sig foran 11-5 i 3. sæt mod en H-K, der igen lignede en, der lige havde hørt, at Inter var blevet udelukket fra Champions League.
Til gengæld kom han tilbage efter sidebyttet med smash, råb og knytnæver og udlignede i en ruf til 11-11. Desværre for TSS var der ikke rigtig mere tilbage derfra og Pawar kunne tage kampen ned i 3. sæt.

Nu lugtede det lidt af et Golden Set. Cai var foran med et par pinde mod Meulendijks, der så træt ud til sidst, men kæmpede alt hvad hun har lært. Hun fik kontakt på 17-18 men tættere kom hun aldrig og Cai kunne udligne til en noget overraskende 3-3.

Både undertegnede og kommentator Skovgaard havde regnet os frem til, at det ville blive i mixdoublen der skulle spilles Golden Set, og jeg sad for mig selv og prøvede at gætte konstellationerne. Det kunne jeg have sparet mig. Thomas Damgaard og Majken Vange havde en kanin i hatten. De valgte at Jan Ø. skulle tage kampen op med Gade i endnu et sæt.
En forfriskende gambling, som tidligere er lykkedes for andre hold. Man sætter simpelthen en re-match op i forhold til den ordinære kamp og lader så psykologien klare resten.

Psykologien så ud til at virke. Gade, der havde suset rundt og coachet og heppet, lignede en der var i chok over at være blevet udfordret igen. Han var kridhvid i ansigtet og stiv som et bræt da Jan bragte sig foran 4-0. Heldigvis for Gade svippede Jan efterfølgende ud af banen, og den helt store katastrofestart blev afværget. Langsom men sikkert åd Gade sig ind i kampen. Jan vendte på 11-10. Gade bad Coach Fangel om at få nogle børn længere nede i hallen til at holde op med at spille - han var sikkert den eneste i hallen der overhovedet tog notits af dem, og Thomas Damgaard forsøgte at få Jan til at synes det var sjovt at spille og at han rent faktisk havde niveauet til at vinde.
Det havde han desværre for Århus Elite ikke. Og der manglede endda en del. Bortset fra et rush på serven ved 0-0, en smashopfølgning og et par enkelte gode smashes, så var der ikke noget at skyde med. Det blev for stereoptypt og for forudsigeligt, og lidt symptomatisk lavede Jan to kæmpe fejlbedømmelser på bolde der dalede stille og roligt ned indenfor baglinien.
Gade kunne således trække vejret lettet, og sikre TSS den ene finaleplads i KB-hallen.

Efterfølgende er det jo altid let at være bagklog, og jeg må sige at jeg i situationen synes at det var en frisk satsning af Århus at vælge herresingle. Efterfølgende har jeg tænkt og analyseret situationen, og nu - hvor jeg også kender resultatet :-) - er jeg ikke en særlig stor fan af den.

- Chok effekten lykkedes, men Jan er simpelthen ikke god nok i øjeblikket, så muligheden for at udnytte den var for lille.
- Peter har spillet to rigtigt gode turneringer i All England og Schweiz og han har haft krammet på Jan siden Denmark Super Serie.
- Jan derimod har spillet som en pose nødder i de samme to turneringer, med kæmpestore nederlag til Dicky P og Chen Long. At han så har slået Eric Pang i en holdkamp, det gi'r jeg ikke meget for, da Eric stort set ikke har vundet en badmintonkamp siden Denmark Super Serie.

Der mangler for meget i Jan's spil i øjeblikket og jeg håber han er i gang med at udvikle andet end at gøre det hele hurtigere, hårdere og i længere tid.

Jeg synes (i bagklogskabens o.s.v.) at Århus forsømte at presse TSS' mildest talt svingende doublepiger.
Hvem kunne TSS stille i mixdouble ?
Britta Andersen ? Nej, hun er for stationær, og kan måske endda risikere at skulle se DM finalen fra tilskuerpladserne.
Donna Kellogg ? I så fald igen med Nathan Robertson. Donna er stoppet med at spille internationalt, og bedømt ud fra holdkampene er hendes niveau bare faldet og faldet. Det ville kræve stærke nerver at spille hende i Golden Set.
Anastasia Russkikh ? Sidste mulighed. Enten med Nathan eller Mathias Boe, formentlig Nathan. Anastasia er en solid doublespiller, men hun er ikke nogen pointmaskine og således ikke specielt farlig. Hvad endnu vigtigere er - hun så ekstremt nervøs ud i damedouble, hvor hun selvfølgelig også skulle levere en kæmpe aktionsradius i kredsløb om Britta, men hun lavede rigtig mange fejl selv i førerposition og hendes defensiv var meget hullet.

Hvem skulle så have spillet for Århus?
Lena Frier? En mulighed. Men Lena spiller ikke mix til daglig. Hun spillede stærkt på afgørnde tidspunkter i damedoublen, og hvis hun kunne spille på det niveau i mix'en var hun et oplagt valg på grund af farlighed. En gang imellem vil hun vinde det hele selv og så kommer der mange fejl.

Mit valg falder på Cai Jia Ni. Hun er en super all-round spiller og det er aldrig sjovt at møde "en kineser". Hun er varm. Lige kommet ud fra en succesoplevelse i single, og hun har sammen med Anders Rasmussen leveret gode kampe i mix'en tidligere.

Rasmus Bonde? En mulighed. Spillede 23-25 sammen med Mie Schjøtt, og har den angrebspower der skal til i Golden Set. Spørgsmålet er om nerverne og formen er god nok efter skadespausen. Alligevel mit førstevalg.

Kasper Henriksen? Godt overblik, men nok bedre på forreste del af banen, som er lettere at udnytte i herredouble. Kunne nok have presset den fysiske form en anelse.

Jan Ø. Jørgensen? Det frække valg. Guldtrækket, som nok havde haft en stor chance for at spille hvis Morten Frost havde været coach. Morten er ikke så skræmt af at skifte indenfor kategorierne, selvom det efterhånden bliver vanskeligere og vanskeligere efterhånden som spillerne specialiseres. Super bevægelse og meget farligt tungt angreb. Spørgsmålet er om doubleevnerne ville række, men jeg er ikke voldsomt bange for Nathan Robertson disse dage.

Anyway, så er alt dette irrelevant nu. TSS tog stikket 4-3, og det tror jeg var meget godt for finalens skyld, hvad enten den bliver mod Greve eller Værløse.

14 kommentarer:

  1. Excellent website. A lot of useful info here. I am sending it to some pals ans additionally
    sharing in delicious. And certainly, thanks for your
    effort!
    hardwood flooring

    My web site ... engineered hardwood flooring

    SvarSlet
  2. Hi there! I could have sworn I've been to this blog before but after reading through some of the post I realized it's new to me.
    Anyways, I'm definitely happy I found it and I'll be book-marking and checking back frequently!



    my web-site http://www.flooranddecoroutlets.com/hardwood-solid.html

    SvarSlet
  3. After looking at a number of the blog articles on your website, I seriously like
    your technique of blogging. I book-marked it to my bookmark website list
    and will be checking back soon. Take a look at
    my web site as well and let me know your opinion.

    Also visit my website - hardwood flooring

    SvarSlet
  4. It's remarkable for me to have a website, which is useful designed for my know-how. thanks admin

    my site; hardwood floors

    SvarSlet
  5. I know this if off topic but I'm looking into starting my own blog and was wondering what all is required to get setup? I'm assuming
    having a blog like yours would cost a pretty penny?
    I'm not very internet savvy so I'm not 100% sure. Any recommendations or advice would be greatly appreciated. Appreciate it

    Feel free to visit my site ... hardwood floors
    my webpage: http://www.flooranddecoroutlets.com/hardwood-solid.html

    SvarSlet
  6. It's remarkable to go to see this web site and reading the views of all friends on the topic of this article, while I am also eager of getting knowledge.

    Also visit my web site; hardwood floors

    SvarSlet
  7. Thank you for sharing your thoughts. I truly appreciate your efforts and I
    am waiting for your further write ups thank you once again.


    Feel free to surf to my web blog cleaning services phoenix

    SvarSlet
  8. Very good blog! Do you have any hints for aspiring writers?
    I'm planning to start my own website soon but I'm a little lost on everything.
    Would you suggest starting with a free platform like Wordpress or go for a paid option?

    There are so many options out there that I'm totally overwhelmed .. Any suggestions? Cheers!

    Feel free to visit my page :: housekeeping contract template

    SvarSlet
  9. You've made some good points there. I looked on the net to learn more about the issue and found most people will go along with your views on this site.

    Here is my website :: find a housekeeper

    SvarSlet
  10. What a information of un-ambiguity and preserveness of valuable experience regarding unexpected feelings.



    My web blog ... provillus information

    SvarSlet
  11. I’m not that much of a online reader to be honest but your blogs really
    nice, keep it up! I'll go ahead and bookmark your website to come back down the road. Many thanks

    my web site ... www.maidbrigade.com

    SvarSlet
  12. Thank you for sharing your info. I really appreciate your efforts
    and I am waiting for your further post thank you once again.


    My web blog :: does wartrol work

    SvarSlet
  13. Undeniably believe that which you stated. Your favorite reason seemed
    to be on the internet the simplest thing to be aware of.

    I say to you, I certainly get irked while people think about worries that they
    just do not know about. You managed to hit the nail upon the top and defined out the
    whole thing without having side-effects , people could take a signal.
    Will likely be back to get more. Thanks

    Check out my blog ... best cellulite treatment

    SvarSlet
  14. If you desire to obtain a good deal from this article then you have to
    apply these strategies to your won web site.

    Also visit my weblog home cellulite treatment

    SvarSlet