søndag den 25. april 2010

Kenneth Jonassen udtaget til Thomas cup holdet.

Han har trukket sig tilbage fra Internationale turneringer. I torsdag spillede han sin sidste kamp i Badmintonligaen, hvor han sikrede Greve guldet.

Nu har Kenneth Jonassen så fået en ekstra opgave inden han smutter til hårdt trængte England. Han skal være med til at sikre Danmark verdensmesterskabet for herrehold for første gang. Som træner, men muligvis også som spiller.


Den sportslige ledelse i Danmarks Badminton Forbund har udtaget følgende spillere til Thomas Cup:

Peter Høeg Gade

Jan Ø. Jørgensen

Joachim Persson

Hans-Kristian Vittinghus

Kenneth Jonassen

Lars Paaske

Jonas Rasmussen

Carsten Mogensen

Mathias Boe

Thomas Laybourn


Denne udtagelse signalerer klart at DBF går benhårdt efter at vinde Thomas Cup. Og muligheden er da også tilstede, men den er ikke ret stor.


Når DBF således vælger at gå efter sejren, så er det i virkeligheden helt logisk at udtage Kenneth Jonassen.


Hans Kristian Vittinghus har været skadet, eller i hvert fald ikke i stand til at træne igennem i en periode, så han virker ikke som en oplagt vinderchance i tilfælde af forfald hos en af de tre førstevalg til herresingle pladserne.


Jamen hvorfor så tage ham med, kan man spørge. Jo, han kunne være aktuel i den indledende runde mod Tyskland og Polen, hvis en af de andre skulle blive syge. Hvis de er friske så har Persson og Ø. brug for al den kamptræning de kan få, ligesom det vil være en fordel for Gade at have spillet flere kampe i hallen inden de afgørende kampe. Jamen så kunne Jonassen jo bare spille. Tjah men der kunne også være en fordel i at undlade at afsløre hans niveau. Hvis de andre hold tror at Danmark har en joker, så spreder de måske haglene lidt mere i doublerne end ellers.


Jo jo, men han kommer jo ikke til at spille. Næh, måske ikke i første omgang. Der vil det være Gade, Jan og Persson der spiller. Men både Jan og Persson har i det sidste stykke tid, præsteret et godt stykke fra det niveau, der skal til for at vinde kampe, når det virkelig gælder.

Så hvis den tendens fortsætter, kunne det måske godt overvejes at smide Kenneth ind i 3. herresingle. Jeg vil dog stadig mene, at der skal endnu et formdyk til hos Jan eller Joachim, før jeg ville overveje et sådant træk al den stund at Kenneth, for nu at sige det pænt, ikke har den bedste statistik som afslutter i 3.herresingle i vigtige kampe.


Hvad så med Viktor? Ja, lad ham nu være i fred. Han er 16 år og får minimum sølv ved U-VM i aften - endda med en fin chance for at tage titlen. Lad ham nyde det i fred.

Han ville ikke gøre en forskel i de vigtige kampe og han har lige tilbragt 14 dage i Mexico. Han skal nok komme med næste gang.


Thomas Laybourn er eneste reserve i herredouble. En logisk udtagelse når man satser, men ikke nødvendigvis specielt fedt for Laybourn.

Han er mix-specialist og Verdensmester. Nu skal han træne en del herredouble og ikke ret meget mixdouble, og der er en risiko for at tiltrække sig en skade på samme vis som da han ”for sjov” spillede DM med Rikke Olsen. Dette ”for sjov” kostede desværre bare træning og turneringer, og det skulle nødigt ske igen.

Når det så er sagt, så passer han perfekt ind på holdet og kan spille både med Jonas Rasmussen ( en slags Kamikaze-double) og Lars Paaske. Skulle skader eller sygdom ramme Boe eller Nuller, ja så kan konstellationerne stadig tilpasses, så vi alligevel har to doubler med gode muligheder for gevinst.


Jamen så ser chancerne da meget fine ud ? Jeg synes det ser ud som om vi har en fin mulighed for at gå i finalen, men det kræver altså lidt bedre spil fra vores 2. og 3. herresingle, for at lette presset lidt på de tre øvrige kampe.

Desuden skal vi undgå at blive trukket i halvdel med Kina, når anden del af lodtrækningen går i gang efter den indledende runde.


Kina er efter min mening storfavoritter, med tre absolut topklasse singler og muligheden for at placere Fu/Cai i enten 1. eller 2. herredouble. Hvor de to placeres afhænger sikkert af modstanderen, samt af om Fu’s skulder er blevet i orden.


Korea kan være en tricky modstander, med flere muligheder i de to sidste herresingler og deres 2. herredouble på vej fremad.


Indonesien har de store navne. Ingen af dem har spillet særlig godt, men dette er Thomas Cup og indoerne er såret. De har ikke været i finalen siden 2002 og det er man altså ikke vant til i det store ø-rige.


Malaysia ser heller ikke ud til at være alt for godt kørende. Der er stort pres på Lee Chong Wei for at vinde 1.herresingle. Hvis det ikke lykkes, så ser løbet nemlig ud til at være kørt med halvtynde papirer i de to sidste herresingler og i 2. herredouble. Desuden er de på hjemmebane hvilket helt sikkert vil forstærke presset på spillerne.


Anyway, det her er Thomas Cup, og jeg forventer at alle spillerne fra de 4 asiastiske lande vil i topform – selvfølgelig bortset fra Taufik J - så det bliver rigtigt spændende at følge de afgørende kampe i turneringen. Den første uge bliver røvkedelig!


Indledende grupper


A:

Kina

Korea

Peru


B:

Malaysia

Japan

Nigeria


C:

Danmark

Tyskland

Polen


D:

Indonesien

Indien

Australien


De to bedste går videre til knockout kvartfinaler, så eneste spændende kamp i indledende runde er Tyskland mod Polen, vel at mærke hvis man altså stammer fra Tyskland eller Polen.

4 kommentarer:

  1. I am regular visitor, how are you everybody?

    This article posted at this web site is actually fastidious.

    cleaning hardwood floors

    My web site; hardwood floor
    my website :: hardwood flooring

    SvarSlet
  2. Hi there, I do believe your web site could possibly be having browser compatibility problems.
    Whenever I look at your site in Safari, it looks fine however, when opening in Internet
    Explorer, it's got some overlapping issues. I merely wanted to provide you with a quick heads up! Apart from that, wonderful blog!
    hardwood flooring

    Here is my blog post - cleaning hardwood floors
    My web site: hardwood floors

    SvarSlet
  3. Pretty! This was a really wonderful article. Thank you for supplying these details.


    Also visit my blog housekeeping ads

    SvarSlet
  4. Hi, this weekend is fastidious for me, for the reason that this moment i am reading this fantastic informative post here at
    my house.

    Here is my homepage ... hair follicles

    SvarSlet