lørdag den 24. april 2010

U-VM optur og KMB nedtur

Samtidig med at de danske ungdomsspillere leverer fantastiske resultater i Mexico, er Kastrup Magleby gået konkurs.

Først en sjetteplads i holdturneringen, som med lidt mere held kunne være blevet til en medalje, men med lidt mere uheld også kunne være blevet til en lavere placering.

Så tager Viktor Axelsen den første danske medlaje i herresingle nogensinde ved et U-VM.
Og sandelig om ikke doublerne Kim Astrup/ Rasmus Fladberg og Line Kjærsfeldt/ Sandra-Maria Jensen følger trop og sikrer dem selv, og Danmark, endnu to medaljer. Desuden var Kim/Line uhyggeligt tæt på sejr i mix'en mod den regerende Verdensmester i Herredouble Yao Han og stærke Pei Jin Lai.

Det er meget positive resultater for dansk badminton, specielt set i lyset af at alle pigerne og Viktor faktisk er U-17 og Kim Astrup og Flemming Quach også har et år mere som ungdomsspillere.

Jeg tror - men det er jo ligegyldigt hvad jeg tror, for i aften får vi svar - at det bliver svært for doublerne i semifinalen.
Kim/Rasmus var godt nok helt fremme og have matchbold mod malayerne i holdturneringen, så helt afskrive dem skal man ikke. Det bliver sindssygt vigtigt at turde spille, at "fyre på alle cylindre". Der vil naturligvis komme tanker om hvad det er man er i gang med at opnå. Det er naturligt, det vigtige er, at man kan fokusere og løfte sit spil et par procent så malayerne kommer til at føle presset.

Jeg tror Viktor har en pæn chance for at gå i finalen. Han tabte godt nok også til sin modstander i den individuelle turnering, men jeg har en fornemmelse af at han har lært mest af den kamp.

Pigerne får det svært mod kinesiske modstandere. Damedouble er Kina's sidste bastion, i en VM turnering hvor de i de øvrige kategorier er repræsenteret med éen mixdouble og éen damesingle. Li Yongbo må være blå i hovedet af raseri ude på en golfbane et eller andet sted.

Det bliver rigtigt spændende at følge de danske spillere i aften, måske kun på livescore, men inden da skal nettet surfes tyndt for at finde et live-stream fra Mexico hvis det overhovedet transmitteres.

KMB er gået konkurs

..og det kan man have mange meninger om.

Jeg har intet som helst kendskab til situationen. Jeg har kun hørt fra flere spillere, at de følte sig ført bag lyset af ledelsen, fordi den ventede med at orientere spillerne om situationens alvor, indtil de havde spillet éen holdkamp, og dermed ikke havde muligheder for at skifte klub og tjene penge i resten af sæsonen.

Der har ligeledes været forundring i forhold til behandlingen af Kim Nielsen, og med de sparsomme oplysninger der er om denne sag så ser det for mig ud som om Kim har fået medhold i sin vurdering.

Det der er afgørende er at klubber og DBF lærer af denne sag, og det må meget gerne ske hurtigere end det har været tilfældet i eksempelvis Ishockey-ligaen, hvor vi næsten hver sæson ser den ene mere pinlige betalingsstandsning efter end den anden.

DBF må hurtigst muligt, udstikke nogle retningslinier for hvorledes Badmintonligaen skal udvikle sig, også på det økonomiske plan.

Hvis DBF ikke tør gøre dette, så må klubberne blive enige om et lønloft. På kort sigt til skade for de klubber der i øjeblikket kan "købe de andre ud af mesterskabet", på lang sigt til gavn for både klubber og spillere og hele dansk badminton, på nær nogle enkelte spillere som ikke længere vil kunne "score kassen" på at spille klubber ud mod hinanden.

Lad os nu komme i gang....

Ingen kommentarer:

Send en kommentar