onsdag den 10. juni 2009

Singapore Open - onsdagens kampe



Generelt blev den første spilledag ganske god for de danske spillere.
I den mest vindblæste hal i hele super serien, skal man som regel være glad for at klare sig forbi første runde.
Mixeddouble:
Kamilla Juhl/ Thomas Laybourn havde en rigtig tricky lodtrækning mod et koreansk par, der meget overraskende var i finalen i All England. Danskerne klarede opgaven på bedste vis, og var hele tiden foran i de to sæt de vandt.Og i Singapore skal man altså forvente at der kommer ganske mange tresættere, netop fordi vinden spiller så afgørende rolle.
Joachim Fischer/ Christinna Pedersen slap for at møde Flandy Limpele/Anastasia Russkikh, der havde trukket sig, og maltrakterede i stedet et stakkels hollandsk par der var trådt ind på den ledige plads.
Nadiezda Kostiouczyk/ Robert Mateusiak stod for en rigtig god præstation ved at besejre Chen Xu/Zhao Yunlei i to overbevisende sæt. Det ud til at Nadiezda er ved at komme i topform igen efter sin hofteoperation.
Alle øvrige seedede par klarede sig igennem første runde i mixdouble, hvor det i øvrigt ser ud til at BWF igen har klodset i seedningerne. Xie Zhongbo/Zhang Yawen er tilsyneladende seedet efter reglen om notional points, men det er meget tvivlsomt om kineserne egentlig er berettiget til at få udregnet notional points, eftersom de ikke er et ny-sammensat par.

Styrkeindex af Lodtrækning (28) = 1.127.684
Styrkeindex af Toplodtrækning (10) = 563.188

FinaleTip: Xie Zhongbo/Zhang Yawen – Zheng Bo/ Ma Jin Outsider: Nova Widianto/Lilyana Natsir

Damesingle:
Damesingle var overraskelsernes kategori. Desværre lykkedes det ikke for Nanna Brosolat at skabe en af dem. Hun fik en skidt start på kampen og tabte første sæt stort men kom godt tilbage i 2. sæt for alligevel at se hjemmefavoritten Xing Aiying løbe med sejren i en tæt slutfase.
Lu Lan, Pi Hongyan og Wang Chen måtte alle forlade turneringen i første runde, mens mange af de andre seedede også måtte kæmpe for turneringslivet. Min favorit til den endelige sejr, Wang Yihan, kom dog let igennem første runde ligesom Jiang Yanjiao, mens både Xie Xingfang og Wang Lin var hårdt pressede. Jeg forventer dog alligevel at disse fire spillere kommer til at dominere turneringen, selvom jeg generelt set er lidt usikker på kinesernes form. Jeg tror de bygger ganske solidt op til VM – sikkert ligesom mange af de andre nationer – der er bare en tendens til at kineserne er mere konsekvente i deres satsninger.

Styrkeindex af Lodtrækning (28) = 152 (max =100)
Styrkeindex af Toplodtrækning (10) = 134 (max=100)

FinaleTip: Wang Yihan – Zhou Mi Outsider: Wang Lin

Damedouble:
4 kampe afgjort på walkover er ganske enkelt for mange, og det ser ud til at det er svært at fylde de 32 pladser der er i damedouble. Om det skyldes at kineserne er altdominerende kan man jo danne sig sin egen mening om. Ungdomsverdensmestrene, der for første gang ikke er fra Kina, fra Singapore besejrede de 6. seedede japanere Suetsuna/Maeda, og skabte dermed den eneste lille overraskelse på førstedagen. I øvrigt ser det ud til at også japanerne er seedet på tvivlsomme notional points som de egentlig ikke var berettiget til. Ellers skal reglerne i hvert fald være lavet om for ganske nylig.
Set med danske øjne var det glædeligt at Kamilla Rytter Juhl/ Lena Frier Kristiansen fik revancheret deres store nederlag fra All England mod Jenni Wallwork/ Gabby White. Danskerne startede som lyn og torden og vandt let i to sæt.

Styrkeindex af Lodtrækning (28) = 971.561
Styrkeindex af Toplodtrækning (10) = 550.895

FinaleTip: Lee Hyo Jung/ Lee Kyung Won – Zhang Yawen/ Zhao Tingting Outsider: Cheng Shu/ Zhao Yunlei

Herredouble:
Største overraskelse var at Jung Jae Sung/ Lee Yong Dae tabte i 1. runde. Det kan senere i turneringen være med til at åbne mulighederne for Mathias Boe/ Carsten Mogensen. Boe/Nulle kom frelst igennem en grim førsterunde kamp mod et det unge koreanske par Ko og Yoo.
Lars Paaske/ Jonas Rasmussen besejrede ligeledes et koreansk par i første kamp, og jeg tror de har en go mulighed for at nå finalen, idet OL-vinderne Markis Kidho/Hendra Setiawan stadig ikke ser ud til at være i topform efter Kidho’s langvarige knæskade. Inden de kommer så langt skal danskerne dog tage sig i agt for flere par der ligger lige under topgruppen og kæmper for deres endelige gennembrud. Specielt de taiwanesiske doubler har gennemgået stor udvikling i løbet af det sidste års tid.
Choong Tan Fook/ Lee Wan Wah der har overtaget Jens Eriksen/Martin Lundgaards titel som turneringens ældste spillere, og konsekvent i malaysiske medier benævnes ”onklerne”, tabte allerede i første kamp til Singapores bedste par.

Styrkeindex af Lodtrækning (28) = 1.131.904
Styrkeindex af Toplodtrækning (10) = 579.100

FinaleTip: Lars Paaske/ Jonas Rasmussen – Koo Kien Keat/ Tan Boong Heong Outsider: Carsten Mogensen/ Mathias Boe

Herresingle:
Joachim Persson var inden turneringen selv i tvivl om hvor han stod, men var indstillet på at give sig fuldt ud. Det var desværre ikke nok til sejr over Eric Pang. Hollænderen spiller et stort anlagt spil og er generelt ganske svingende i sine præstationer, men i dag svingede han altså opad. Jan Ø Jørgensen kæmpede sig til sejr over japanske Kazushi, som han også besejrede i Dutch International.
Peter Gade vandt ubesværet over Dicky Palyama. Gade har en noget besværlig vej videre frem i turneringen, hvor der skal arbejdes for sejrene, men på den anden side ser det langt fra uoverkommeligt ud hvis han klarer sig fri af helbredsmæssige problemer. Der er ikke flere kinesere tilbage i hans halvdel og specielt er det rart for Gade, at Gong Weijie ikke længere er med i turneringen.
Øverste halvdel er knap så bred som den nederste men til gengæld indeholder den 3 absolutte topnavne i Lee Chong Wei, Bao Chunlei og Chen Jin.
Styrkeindex af Lodtrækning (28) = 118 (max=100)
Styrkeindex af Toplodtrækning (10) = 127 (max=100)

FinaleTip: Peter Gade – Lee Chong Wei Outsider: Chen Jin

Ingen kommentarer:

Send en kommentar