fredag den 3. april 2009

Greve - BSK Preview

Den sidste semifinale bliver formentlig noget tættere, end det var tilfældet med TSS-Værløse.
Greve vandt 5-1 i grundspillet, mens BSK tog en overraskende udesejr i medaljeslutspillet, hvor Kasper Ødum bl.a. slog Kenneth Jonassen.

Holdopstillingerne for de to kampe har været ganske forskellige. Maja Bech og Anne Marie Pedersen har begge optrådt i BSK’s damedouble sammen med Helle Nielsen. Begge gange har Greve vundet. Denne gang er det Pernille Harder der stiller op med Helle Nielsen, og det synes jeg gør kampen lidt sværere at spå om. Pernille vendte tilbage fra barsel og blev ret hurtigt skadet. Så spørgsmålet er hvilken form hun kan præstere på nuværende tidspunkt. Greve stiller med Britta Andersen/ Mie Schjøtt, og det er begge to spillere der har overblik nok til at udnytte det hvis ikke Pernille er på toppen. Jeg tror Greve har en lille fordel grundet usikkerheden om Pernille’s nuværende spillestyrke og vurderer kampen 55-45 til Greve.

Kasper Ødum har mødt Kenneth Jonassen begge gange, og vandt meget overraskende sidst de mødtes. Det føler jeg mig overbevist om at han ikke kan gentage i aften. Kenneth bliver storfavorit for mig.

I anden herresingle mødes H.K Vittinghus og Rune Ulsing. Sidste opgør endte med en sejr i tre sæt til H.K., mens Rune sejrede ved individuelt DM. Ingen af spillerne var helt på toppen i starten af året og jeg kan sagtens forestille mig at det bliver endnu en tæt kamp.

Damesingle kan let gå hen og blive et brag af en kamp. Nanna Brosolat har flere gange været rigtig tæt på at besejre Li Wenyan. Det er dog ikke lykkedes endnu, og et par gange har Wenyan faktisk vundet rigtig stort. Nanna er dog inde i en god udvikling i øjeblikket og jeg vurderer ikke kineseren til at være mere end 60-40 favorit.

I herre- og mixeddouble er kortene blevet blandet grundigt. Jens Eriksen/Lars Paaske er som i grundspillet sat sammen i hd, mens BSK har valgt at skille Jonas Rasmussen/Carsten Mogensen. Thomas Laybourn spiller denne gang herredoublen sammen med Jonas, og det er måske den konstellation der kan spille på det absolut højeste niveau i badmintonligaen. Det så vi, da de ganske klart besejrede Boe/Gunawan. Til gengæld så vi også at niveauet kan svinge på bare en time til et tabt golden sæt, måske lidt i takt med det pres der ligger på doublen. Jeg har BSK som 65-35 favorit i denne kamp.

BSK har efter min mening også forstærket mixdoublen i og med at Nuller er efter min opfattelse er bedre i en ”klassisk” mixdouble end Laybourn. Laybourn har sin store styrke i sin hurtighed, sine ryk frem mod nettet og sine gode returneringer af korte server. Det kan han tillade sig sammen med Kamilla Juhl, men ikke i nær så høj grad sammen med Gail Emms, der ikke er specielt stærk når hun kommer væk fra nettet. Derfor er det et godt træk at sætte Nuller ind i denne kamp når nu Joachim Fischer stadig er skadet.
Robert Mateusiak og Christinna Pedersen er heller ikke uefne som par. Chris server normalt virkelig godt, og hvis Greve parret kan få initiativet og lægge pres på Gails defensiv, ja så har de en udmærket chance. Jeg tror nu Nuller kan dække en tilstrækkelig stor del af banen, så mit tip går også her til BSK.

Alt i alt tegner det til en utroligt spændende holdkamp, der kan gå begge veje, og et golden sæt virker ikke usandsynligt. I den ordinære kamp vil jeg dog nok give Greve en lille favoritværdighed via Kenneth’s storfavorit værdighed og Wenyan’s statistik som ubesejret mod Nanna.
Et eventuelt golden sæt vil formentlig være den doublekategori, som Greve eventuelt har fået en sejr i, og hvis alle tre sejre er vundet i single, så tror jeg det bliver herredouble.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar