torsdag den 23. april 2009

Danmark er forhåndsfavoritter til Hold-VM i badminton. del 1

Men det er kun hvis man stringent følger ranglisten, og ikke er i besiddelse af en lille smule indsigt i badminton verdenen.

Det er hele det danske hold naturligvis godt klar over.
De danske spillere har præsteret flotte resultater i løbet af det seneste år, med deraf følgende flotte placeringer på verdensranglisten. Alligevel er det denne blogs interesse at bibringe lidt nuancering i forhold til at vurdere mulighederne for guld i Guangzhou.

I virkeligheden er alle disse prognoser og forudsigelser inden et mesterskab en underlig ting, som alligevel på mange måder kan påvirke præstationen og ikke mindst den senere bedømmelse af præstationen.
For når VM er slut og medaljerne fordelt, så skal vi jo finde ud af om vi har gjort det godt eller skidt, succes eller fiasko. Det er lettest at gøre hvis vi på forhånd har en forestilling om hvordan det vil gå.
Problemet med disse forestillinger er bare, at de (næsten) altid er baseret på fortiden. Vi baserer vores forventninger på tidligere erfaringer. Men det her er en helt ny, helt unik turnering, der ikke helt vil ligne tidligere og aldrig helt blive gentaget. Og sådan er det jo med hver eneste kamp eller turnering dag ud og dag ind.

Som træner skal man prøve at forholde sig til hvad der kan ske, hvilke muligheder og trusler der møder os i en sådan turnering.
En af de vigtigste ting er at være optimistisk. At skabe mulighed for dels igennem træning, men også via handlinger og tale, at spillerne kan præstere på deres højeste niveau, ja endda overgå deres hidtil højeste niveau.
Bliver vi for pessimistiske og ser alle opgaver som svære og problematiske, så er der en god chance for at vi begrænser egne muligheder. Det samme sker hvis vi er overoptimistiske, hvis forventningerne åbenlyst er uden for den enkeltes forestillingsevne.

Alligevel vil jeg i det følgende komme med min forhåndsvurdering af de danske muligheder i Guangzhou.
Denne vurdering burde være kvalificeret og fornuftig, og bunde i en vis viden om badminton. Min nuværende position er dog langt fra den daglige kontakt med spillerne, som trænere og ledere har, og derfor vil der være masser af ting som jeg ikke har kendskab til, men som i den grad vil påvirke de valg og de resultater der kommer ud af anstrengelserne i sidste ende.
Derfor kan denne vurdering kun blive til inspiration og sjov, og jeg er forberedt på at der vil være uventede sejre og uventede nederlag forude. Det som når det bliver kørt igennem en journailistisk forstærker kommer til at hedde succes’er og fiasko’er. Mindre stærke ord er der simpelthen ingen der gider forholde sig til.

De faktiske seedninger er :

1. Danmark
2. Indonesien
3.-4. Malaysia
3.-4. Kina
5.-6. Korea
5.-6. England
7.-8.Japan
7.-8. Hongkong

De reelle seedninger burde efter min mening være:

1. Kina
2. Korea
3.-4. Indonesien
3.-4. Danmark
5.-6. Malaysia
5.-6. Japan
7.-8. England
7.-8. Hongkong


Kina har suverænt det stærkeste hold. De burde vinde i sikker stil på hjemmebane, og det gør de nok også. De er det eneste hold der kan tåle skader i alle kategorier, ja faktisk er det heldigt at de ikke har lov til at stille med to hold. De kan vinde alle kampe i alle kategorier mod alle hold. Det er ikke sikkert de gør det, men jeg er ikke i tvivl om at det er Li Yongbo’s mål.
Danmarks chancer mod Kina, forudsat begge hold er i stærkeste opstilling og spillerne i god form:
HS: 10-90 DS: 50-50 HD: 20-80 DD: 2-98 MX: 15-85
Læs mere i del 2 .......

Ingen kommentarer:

Send en kommentar