lørdag den 18. maj 2013

Sudirman Cup i Kuala Lumpur


VM for hold - eller som det hedder Sudirman Cup - starter
søndag d.19 maj
, i Kuala Lumpur.

Danmark er forsvarende vice-verdensmester fra 2011, hvor det blev til nederlag i finalen mod Kina.
Seedningen til turneringen peger på, at Danmark måske kan gentage den flotte bedrift, eftersom vi er seedet 2 efter Kina. 
Der er dog ingen tvivl om , at der er flere andre lande der håber på at snuppe sølvmedaljen fra os, og de har fået ekstra næring til troen på succes, efter Peter Gade og specielt Tine Baun har indstillet karrieren.
De danske singler udgøres således af Jan Ø. Jørgensen og Line Kjærsfeldt som de øjeblikkelige førstevalg, med Viktor Axelsen og Anna Thea Madsen som backup i tilfælde af skader eller sygdom.
Af disse spillere er det Jan Ø. som er den mest erfarne, mens de tre øvrige faktisk er U-19 spillere.

I doublerækkerne er der til gengæld masser af erfaring hos Carsten Mogensen, Mathias Boe, Joachim Fischer, Christinna Pedersen og Kamilla Juhl. Interessant er det, at det var disse fem spillere, som var i en slags konflikt med Badminton Danmark tidligere på året, hvor stridspunktet var spillernes ønske om at deltage i Indian Badminton League. Denne konflikt blev aldrig rigtig løst, fordi inderne i mellemtiden ændrede datoerne for deres liga. Under alle omstændigheder så er det vigtigt for den sportslige ledelse at få etableret holdånd og engagement i truppen, for at kunne opnå et godt resultat i den malaysiske heksekedel. Det er nemlig disse fem spillere der skal gå forrest i dette VM.

Danmark er i indledende pulje med Singapore og Japan. De to  bedste fra puljen avancerer til kvartfinalerne, men det er meget vigtigt at vinde puljen. Sker det så vil Danmark bevare sin status som 2. seedet og dermed næsten med sikkerhed undgå at møde Kina før en evt. finale. 

På den baggrund forventer jeg, at Danmark kommer til at stille med stort set samme hold turneringen igennem. Jeg vurderer den stærkeste opstilling til at være:

Mixdouble: Joachim Fischer/ Christinna Pedersen
Herresingle: Jan Ø. jørgensen
Damesingle: Line Kjærsfeldt
Herredouble: Carsten Mogensen/ Mathias Boe
Damedouble: Kamilla Juhl/ Christinna Pedersen.

Dette hold er godt nok til at tage en medalje, måske endda en gentagelse af sølvmedaljen fra 2011, men det er klart at sandsynligheden for en off-day er blevet lidt større.

Turneringen spilles i Putra stadium i Bukit Jalil i udkanten af Kuala Lumpur. Det er en kæmpestor hal med megen vind, og derfor er det vigtigt, at de spillere der skal bære holdet igennem i de afgørende kampe, de har spillet så mange kampe i hallen som muligt inden det virkelig gælder. Derfor kan trænerne næppe tillade sig at "spille socialt" og lade reserverne få chancen mod Singapore, som vi meget gerne skulle kunne besejre under alle omstændigheder. 
Jamen de fleste har vel spillet i hallen før. Ja, det har de, men det hjælper dem kun til at vide hvordan man skal tackle situationen. Selve tilvænningen og tilpasningen kan kun ske i hallen.

Man kunne måske forestille sig at bytte lidt rundt i damesingle, hvor der ikke er p.t. er så mange, der har forventninger til de to danske pigers muligheder. Men det går ikke efter min overbevisning. Line Kjærsfeldt har indtil nu præsteret klart bedre på seniorniveau end Anna Thea Madsen, og holdet kan meget vel få brug for at kunne drømme om en sejr til Line.  Det kunne f.eks være imod Malaysia, som jo er på hjemmebane, men hvor damesingle kategorien ikke ligefrem er deres spidskompetence. Så Lines kampe mod Singapore og Japan, er en perfekt mulighed til at udvikle hende og justere hendes spil, så hun kan tilskrives 5-10% vinderchance mod f.eks Malaysia. Kun hvis spillet falder helt fra hinanden kan der være grund til udskiftning, for i den situation at dæmme op for alt for dårlige oplevelser.

Viktor kunne da også komme i spil i herresinglen. Næh, ikke medmindre noget går helt galt for Jan. jan har spillede et super All England, og det er det niveau han har brug for at ramme for at gøre en forskel for holdet. Viktor var i kæmpe spillemæssig krise i starten af året, og selvom han ser ud til at være kommet på rette spor med sejre i to EBU-circuit turneringer, så har han ikke været ude og spille med de store drenge siden krisen. Så det er uvist hvor  han står i øjeblikket, og jeg ville kun sætte ham på hvis Jan slet ikke er i nærheden af at få spillet til at køre.
Det bliver rigtig spændende at se hvordan Jan tackler situationen som 1. Herresingle. Der ligger et stort pres på herresingle, der som ofte er anden kamp. Forhåbentlig kan Fischer/ Chris bringe Danmark i front i mix'en og sende Jan afsted i pole-position, for han har hidtil ikke haft det så let i holdkampene for Danmark. Rigtig meget afhænger af den rigtige attitude. En angribende og offensiv Jan har gode muligheder, mens en defensiv Jan der føler at han skal vinde, temmelig sikkert vil få det svært.

I alle tre double kategorier er der kæmpe forskel på første og andet valgene i konstellationerne. Christinna kommer til at spille to kampe i begge indledende opgør, men det gør hun jo også til dagligt i turneringerne, så det skal man ikke have ondt af. Efter puljen spilles der kun til kampen er afgjort og der er en pæn chance for at DD så ikke kommer i kamp. 
Boe/ Nuller tabte flere tætte opgør i 2011, som kulminerede med at Boe blev sat af til finalen. Dengang spillede Mads Conrad/ Jonas Rasmussen den første kamp i puljen. Denne gang bliver det Boe/ Nuller hele vejen, og forhåbentlig får de spillet sig ind i hallen og bliver et stærkt kort for Danmark. 

Danmark lægger ud mod Singapore søndag kl. 06:00 og spiller puljefinale mod Japan tirsdag kl. 06:00

De øvrige spillere på holdet er Rasmus Bonde, Marie Røpke, Line Kruse, Anders Kristiansen og Julie Houmann.

TV3SPORT sender fra Sudirman Cup



Ingen kommentarer:

Send en kommentar