fredag den 24. maj 2013

Danmark er storfavorit mod Kina

Lørdag middag spiller det danske badmintonlandshold semifinale mod Kina ved VM for hold.
Kampen, der er en gentagelse af VM-finalen fra 2011, havde oprindelig Kina som favoritter, men efter en snedig dansk holdopstilling, er denne favoritværdighed nu på danske hænder.
Det forventede danske hold er

Mixdouble: Line Kjærsfeldt/Anders Kristiansen/Julie Houmann
Herresingle: Jan Ø. Jørgensen & Viktor Axelsen
Damesingle: Joachim Fischer
Damedouble: Kamilla Juhl/Christinna Pedersen/ Marie Røpke og Finn Trærup som servedommer
Herredouble: Rasmus Bonde/Mathias Boe/Nuller

Denne opstilling forventes at overraske kineserne, og alt tyder på en dansk 3-1 sejr, da kineserne stadig må betragtes som favoritter i damesinglen ;-)

Nå spøg til side - har Danmark overhovedet en kinamands chance? Ja, men den er godt nok ikke ret stor.
Danmark skal vinde de tilsvarende tre kampe som blev vundet i kvartfinalen mod Taiwan.
Damesinglen er tabt, og det samme synes tilfældet med damedoublen, hvor Yu Yang/ Wang Xiaoli (ja, dem fra OL) kun een gang i karrieren har tabt til et udenlandsk par.
Så det er bare op til herrene at komme i gang. Fischer/ Chris har slået begge kinesiske konstellationer. De har bare aldrig gjort det når det virkelig gælder. De var dog uhyre tæt på til OL, så der er altså en chance.
Boe/Nuller er det bedste bud på en dansk sejr. Herredoublen har spillet solidt i Kuala Lumpur, og det ser ikke ud til at Fu/Cai har tidligere tiders styrke. Kina kan naturligvis stille med All England vinderne Liu Xiaolong/ Qiu Zihan, men de er uerfarne i holdsammenhæng, og jeg tror danskerne kan få skovlen under dem denne gang.
Så er der Jan Ø. tilbage. Han møder Chen Long. Jeg er desværre bange for, at det er en helt anden og meget stærkere Chen Long, vi får at se denne gang end ved All England, hvor Jan fulgte ham helt til dørs i begge sæt. Det tror jeg ikke Jan er i stand til her......så ca 95% risiko for en kinesisk sejr samlet i holdkampen

Live på TV3SPORT fra kl. 12:00

Ingen kommentarer:

Send en kommentar