torsdag den 30. august 2012

Optakt til Badmintonligaen

De olympiske lege er nu veloverstået. Der har været tid for de danske badmintondeltagere til at holde lidt ferie, men alllerede mandag den 3 september er der sæsonstart i Badmintonligaen, hvor hovedparten af de danske deltagere plus flere af de bedste europæere kan opleves.
Profiler i ligaen
Forud for sidste sæson var der mange der talte om, at ligaen manglede profiler. Peter Gade stoppede i Team Skælskør-Slagelse (TSS), de bedste englændere var ikke længere så gode og havde forladt ligaen og stortalentet og daværende ungdomsverdensmester Viktor Axelsen rykkede ned sammen med Odense. Samtidig lykkedes det ikke for Mathias Boe at nå til enighed med hverken TSS eller andre ligaklubber så han vendte hjem også hjem til barndomsklubben Odense som ligeledes fik tilgang af double-talentet Mads Conrad. Alt for mange gode spillere endte således udenfor ligaen.
Nu er de allesammen tilbage, bortset fra Peter Gade. 
Axelsen og Boe sammen med Odense og Mads Conrad hos fremstormende Skovshoved (SIF). Boe endda i selskab med en flot Olympisk sølvmedalje. 
Og der er masser af andre medaljevindere. Carsten Mogensen har en sølv magen til Boe's, og Joachim Fischer og Christinna Pedersen er OL bronzevindere.
Selvfølgelig spillede de også i ligaen i sidste sæson, men der er ingen tvivl om at folks opfattelse af dem har ændret sig hen over sommeren. De fire er nu medlemmer af den yderst eksklusive klub af danske OL medaljevindere som kun tæller yderlige fem spillere, nemlig Thomas Stuer, Poul Erik Høyer, Camilla Martin, Jens Eriksen og Mette Schjoldager.

Stor spænding
Det er muligt at Greve møder TSS i finalen igen i år, men sandsynligheden for det sker er blevet væsentig formindsket i forhold til de to seneste sæsoner. 
På papiret tegner det i mine øjne til den mest spændende liga i mange år, ja måske endda siden man gik over til at spille bedst af 6 kampe. 
4 hold har helt realistiske muligheder for at vinde Danmarksmesterskabet i år, og derudover er der yderligere 4 hold der har en medaljemulighed.
Det eneste der ser ud til at være bred enighed om i badmintonkredse er at Lillerød er favorit til at slutte sidst.

Foråret er målet
Turneringsformen er skruet således sammen at der i efteråret spilles et grundspil på 9 kampe alle mod alle. 
Herefter spilles et mellemspil hvor de 4 bedste hold(Pulje A) møder hinanden een gang på modsat bane i forhold til grundspillet. De to bedste fra denne pulje går direkte i semifinalerne og vinder samtidig retten til hjemmebane i disse opgør. De to klubber der slutter på 3. og 4. pladsen spiller kvartfinale på hjemmebane.
De hold der slutter grundspillet på placeringerne 5.- 8. møder ligeledes hinanden i et mellemspil (Pulje B) hvor nr. 1 i pulje B møder nr. 4 fra pulje A i kvartfinalen og nr. 2 i pulje B møder nr. 3 i pulje A. 
Finalen spilles i April måned på neutral bane.
Det betyder at alle klubberne forsøger at toppe formen efter nytår, hvor det specielt er vigtigt at have alle spillere til rådighed når man når frem til knald eller fald kampene hvor alt kan ske. Det så man specielt i sidste sæson hvor Skoveshoved, der sluttede som nr. 5 i grundspillet, blot var en sølle bold fra at nå i finalen om DM. Ligeledes vandt oprykkerne fra AB Århus bronze selvom de sluttede grundspillet på en 6. plads.

Team Skælskør-Slagelse (TSS) – Træner: Michael Kjeldsen
Holdet fra sydvestsjælland er forsvarende guldvindere fra sidste sæson, hvor det efter en gyserfinale blev til 4-2 sejr over Greve. 
I sommerpausen har holdet måttet sige farvel til Carsten Mogensen, der er flyttet til Skovshoved samt Judith Meulendijks der er vendt hjem til Holland. Umiddelbart en kraftig svækkelse, men TSS har hentet afløsere i form af Anders Skaarup Rasmussen (fra Team Århus), Li Wenyan (fra Greve) og Kristian Midtgaard. Sidstnævnte skal ses som gardering for H.K. Vittinghus og Kim Bruun i herresinglerne mens Li og Skaarup forventes at gå direkte ind på holdet.

Forventet opstilling:
Mix:         Robert Mateusiak/ Nadiezda Zieba
DD:         Britta Andersen/ Mie Schjøtt
HD:         Joachim Fischer/ Anders Skaarup
DS:          Li Wenyan
1.HS:       H.K. Vittinghus
2.HS:       Kim Bruun
Reserver: Mette Poulsen, Kristian Midtgaard

TSS må også i år forventes at spille med om titel og medaljer. Holdet er stadig ganske godt besat på alle pladser, og har i Mette Poulsen en meget kvalificeret reserve. Måske vil hun endda kunne blive foretrukket i DD frem for enten Schjøtt eller Andersen.
I mixdouble spillede de polske veteraner bedst da det gjaldt i DM-finalen, og vandt senere Europamesterskabet for første gang. Parret har dog ofte været plaget skader, og det samme er tilfældet med Joachim Fischer i HD, som i Anders Skaarup har fået en talentfuld makker, men der er trods alt et godt stykke vej til Carsten Mogensens niveau.

Herresinglerne er vel holdets achilleshæl, eller i hvertfald der hvor der er gode muligheder for at snuppe en kamp eller to for modstanderne. Ligeledes er styrken i et evt golden sæt faldet en smule. Tip: 1-4

 Læs videre her








Ingen kommentarer:

Send en kommentar