fredag den 6. marts 2009

Kineserne er tilbage!!!

Det kan man vist roligt konstatere.
4 rene finaler i sidste uge i Tyskland, bliver fulgt op med en klar dominans indtil videre her i Birmingham.
Frem til semifinalerne der spilles lørdag har det samlede kinesiske hold kun tabt fem kampe til spillere/par fra andre lande. De øvrige udslagne kinesere er alle ekspederet ud af landsmænd.

Damedoublerne ser som sædvanligt stærke ud, og Lin Dan gør hvad der passer ham i HS.
I morgen er det tid til revanche for sidste års finale hvor Chen Jin blev nødt til at vinde for at komme med til OL. Men i morgen får han på tuden, hvis han overhovedet stiller op, for han så faktisk lidt småskadet ud i dag mod Sasaki.

Der blev spillet en fantastisk mixeddouble uden tv dækning. Zheng Bo/Ma Jin besejrede OL guldvinderne Lee Hyo Jung/ Lee Yong Dae i en af de bedste mix'er jeg har set i lang tid.

Fu/Cai kørte over Lars/Jonas der aldrig blev nogen rigtig trussel.
Det kan Boe/ Nuller forhåbentlig blive i morgen. De spillede efter min mening den bedste kamp hidtil i karrieren da de pulveriserede 3K/Tan fra Malaysia. Efter 21/7 i første sæt førte danskerne 15/7 inden malayerne fik pyntet på resultatet. Boe/Nuller spillede hurtigt og agressivt, og havde selv godt styr på defensiven og så servede de på absolut topniveau.
Man skal aldrig undervurdere koreanerne men jeg tror den moralske finale spilles i morgen mellem Danmark og Kina.

I damesingle har Nanna Brosolat gjort det fantasistisk flot. Hun fulgte op på sejren over Pi Hongyan ved at spille som om hun ejede bane 3 i National Indoor Arena, og afviste let Julia Wong. Rigtigt imponerende at hun formåede at være stabil hele kampen igennem.
Til gengæld får vi ikke en ren dansk finale, for helt realistisk - og uden på nogen måde at pille ved Nanna's superturnering, tværtimod - så kan hun altså ikke slå Wang Yihan endnu. Yihan så rigtig godt ud og spillede i et super højt tempo da hun sendte Xie Xingfang ud af turneringen. Nu ved man jo aldrig helt når to kinesere møder hinanden, men i øjeblikket mener jeg hun er storfavorit til at vinde turneringen.
Nanna skal naturligvis gå på banen for at vise det modsatte, og uanset hvad der sker så er denne turnering en skillevej i karrieren, fordi hun nu ved at det kan lade sig gøre, og det er et fortjent skulderklap for det arbejde hun laver sammen med staben omkring hende.

Tine slog en forbedret udgave af Yip Pui Yin og møder i morgen Jang Yanjiao. En spændende kamp, hvor jeg tror Tine har gode muligheder for at spille sig i finalen for andet år i træk.

Gade tabte en tæt kamp til Taufik, der var overlegen på boldføling, fladt- og netspil, mens Gade til gengæld så ud til at være bedre kørende rent fysisk. Desværre lykkedes det bedst for Taufik at få spillet drejet ind på egne præmisser, især i slutningen af begge sæt,som han vinder henholdsvis 10-3 og 9-4. Han møder nu Lee Chong Wei i kampen om at blive nr. to i All England.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar