mandag den 2. marts 2009

All England - Preview double


Herredouble

Styrke af lodtrækning(28) 1.104.530 Not.Rank =13
Styrke af lodtrækning(10) 549.774 Not.Rank =3

Afbuddet fra OL-mestrene Kidho & Setiawan har givet Danmark en topseedning. Kasper Henriksen og Christian Skovgaard er gået ind på plads nr.1!
Uden af forklejne de to danskere kan man godt indtage den holdning, at turneringen dermed har fået en anelse slagside. De topseedede er væk og den malaysiske 3-4 seedning til ”The Fuzzies”, har været plaget af skader og forekommer ikke just skræmmende.
Alligevel er der masser af spændende opgør i vente i den stærkeste turnering på denne side af OL.

I første kvartdel træder kval 1 ind mod Mohd Ahsan/Bona Septano, og det kan meget vel blive et rent indonesisk opgør.
Hendra Gunawan/ AlvinYulianto, som var finalister i Malaysia Open, er nemlig røget i kval her i Birmingham. De har et giftigt opgør i første runde mod Sun Junjie/He Hanbin, men hvis de kommer igennem den kamp, så kan de gå langt i turneringen.
Lee Yong Dae spiller igen sammen med reservemakker Shin Baek Cheol. Efter sejren i Tyskland har de en tester mod Chieh Min Fang/ Sheng Mu Lee fra Taiwan. Taiwaneserne har forbedret sig kraftigt i herredouble og mixdouble, men jeg holder alligevel på Korea i dette opgør.

2 kvartdel har Fuzzy-doublen som favoritter. Første runde for dem bliver mod Sukmawan/Dasuki og det er ikke en let kamp, men alligevel en der bør vindes. Dernæst venter nok Adcock/Blair, for Mollyhus og Kristiansen har ikke haft resultaterne med sig det sidste halve års tid. Kvartfinalemodstanderen til The Fuzzies, skal nok findes i førsterunde opgøret mellem Robertson/Clark og Han Sang Hoon/ Hwang Ji Man. Jeg synes Robertson var decideret dårlig til EM, og ligner en mand der ikke inderst inde tror på at fremtiden bringer mere end det han allerede har opnået med Gail Emms. På den anden side levede koreanerne heller ikke op til mine forventninger i Tyskland. Jeg tager dog chancen og holder på dem en gang til, medmindre Nathan har forbedret sig kraftigt.

Formentlig kommer japanerne Hayakawa/Kazuno ind fra Kval’en i denne kvartdel. De var i finalen i Tyskland i sidste uge så man kan ikke helt se bort fra dem i kalkulationerne.

Nederste halvdel er spækket med topnavne. Tony Gunawan har genoptaget makkerskabet med Howard Bach (VM guld ’05), og Candra Wijaya prøver lykken sammen med Joko Riyadi. De to bedste danske par er i denne halvdel, og Mikkel Delbo/ Rasmus Bonde har en god chance for at gøre dem selskab via kval’en.


Umiddelbart ser de to farligste par ud til at være 3K/Tan Boon Heong og Fu Haifeng/Cai Yun. Kineserne kvalificerer nok også Chen Xu/Guo Zhendong som Boe/Mogensen i givet fald skal være på tæerne mod i første runde.

Paaske/Rasmussen har trukket hollandske modstandere i første runde, og det bliver spændende at se hvordan formen er hos det danske par der ikke deltog i hold EM.
Der er rigtigt mange par der kan slå hinanden på kryds og tværs i denne halvdel, så meget afhænger af om man kommer til at møde en type double som man passer godt til. Eksempelvis tror jeg det ville være godt for Boe/Nuller at møde Riyadi/Wijaya i stedet for 3K/Tan.

Finale tip: Lee Yong Dae/ Shin Baek Cheol – Koo Kien Keat/ Tan Boon Heong Outsider: Fu Haifeng/ Cai Yun.


Damedouble

Styrke af lodtrækning(28) 1.064.874 Not.Rank =11
Styrke af lodtrækning(10) 555.022 Not.Rank =3

En masse kval par er gået ind i hovedturneringen, ja kval’en er faktisk helt udslettet, men alle seedede konstellationer, plus de useedede kinesiske, er stadig i turneringen som dermed holder høj kvalitet.

De koreanske damedoubler skuffede mine forventninger i Tyskland. Det er selvfølgelig muligt at de primært har brugt denne turnering som opvarmning til All England, og derfor skal man ikke afskrive dem.
Jeg tror nu alligevel at det bliver et kinesisk par der vinder, også selvom top- og bundseedningerne er gået til Taiwan og Malaysia.
Lena Frier/ Kamilla Juhl er eneste seedede danske par, og de har en lodtrækning hvor en kvartfinale er en mulighed, men hvor der skal arbejdes for sagen i hver eneste kamp. Første kamp er mod ungdomsverdensmestrene fra Singapore, og dem skal man bestemt ikke undervurdere.

Vinderne fra Tyskland Cheng Shu/Zhao Yunlei er useedede i første kvartdel, men besjerer i første runde Irawati/Jauhari og jeg tror også de tager de topseedede taiwanesere ud af turneringen. Det baner vejen for en revancheopgør mod 3 seedede Store Lee/Lille Lee fra Korea, som de ”barberede” i semifinalen i Tyskland.
I nederste halvdel sætter jeg pengene på OL guldvinderne Du/Yu, som spiller – og ser ud - som drenge.
Primære trusler mod deres vej til finalen er de andre kinsesiske doubler samt måske Chin/Wong fra Malaysia.

Finale tip: Cheng Shu/ Zhao Yunlei – Du Jing/ Yu Yang Outsider: Lee Kyung Won/ Lee Hyo Jung



Mixdouble

Styrke af lodtrækning(28) 1.115.559 Not.Rank =9
Styrke af lodtrækning(10) 565.730 Not.Rank =1

2 kommentarer:

  1. When I originally left a comment I appear to have clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and now each time a
    comment is added I get 4 emails with the same comment.
    Is there a way you are able to remove me from that service?
    Many thanks!

    Feel free to surf to my web blog ... nail fungus treatment

    SvarSlet
  2. Its such as you read my mind! You appear to grasp so much about this, such as you
    wrote the guide in it or something. I think that you just
    can do with some p.c. to force the message home a little bit, but instead of that,
    this is great blog. An excellent read. I will definitely be back.

    installing hardwood floors
    my webpage - installing hardwood floors

    SvarSlet