tirsdag den 11. maj 2010

Vanvittige modstandere for Danmark

Danmarks herrehold fik den værst tænkelige lodtrækning, da der efter dagens kampe blev trukket lod til 1/4 finalerne.

Danskerne der let vandt deres pulje, trak værterne fra Malaysia i 1/4 finalen. Malayerne tabte dagens puljekamp mod Japan med 2-3 efter at have været foran med 2-0.
Det er naturligvis en kæmpeskuffelse for malayerne, men realistisk set er deres hold ikke bedre og de kæmper nu for at undgå den helt store fiasko, som en exit i kvartfinalen i givet fald vil være. Det vil i så fald være en gentagelse fra sidst Malaysia var vært for Thomas Cup. Det var i 2000 hvor værterne ligeledes blev slået ud af Danmark.

Problemet for Danmark er at Malaysia er stærke på samme områder som Danmark. Lee Chong Wei i 1. HS og Tan Boon Heong/ Koo Kien Keat i 1.HD er modstandere som henholdsvis Peter Gade og Carsten Mogensen/ Mathias Boe ikke kan være sikre på at besejre, ja faktisk må man betragte malayerne som favoritter i begge kampe. Lars Paaske/ Jonas Rasmussen står godt i 2 HD, men det må påregnes at der kræves sejr af enten Jan Ø. Jørgensen eller Joachim Persson og måske endda dem begge for at sikre avancement til semifinalen.

I en eventuel semifinale venter så favoritterne fra Kina - eller måske Korea - som vil være yderst vanskelige at bide skeer med.

Personligt synes jeg det er uendeligt morsomt at Korea - hvis landshold ikke rangerer højt på min fair play liste - har trukket kineserne igen i kvarten, men set ud fra et helhedsbillede er lodtrækningen lidt til grin, al den stund at Kina møder Korea igen i morgen og det samme er tilfældet med Indonesien og Indien som også var i gruppe sammen.
Reglerne for denne lodtrækning burde nok være lidt mere gennemtænkt af BWF.

Dameholdet møder Japan i kvartfinalerne og kan formentlig gøre klar til hjemrejse efter denne kamp medmindre en af damesinglerne laver sensation og de to damedoubler også spiller 100% op til deres bedste.
Jeg vil tillade mig at stille mig tvivlende til det fornuftige i overhovedet at tilmelde holdet. Selvom Tine Rasmussen skulle have været klar, ville det være yderst vanskeligt for Danmark at komme i nærheden af en medalje, og man trækker store veksler på Kamilla Juhl og Christinna Pedersen, som jo ellers kun spiller mixeddouble.
Det kan naturligvis medvirke til at holde dem i form at spille damedouble, men der er dog også en ikke ubetydelig skadesrisiko ved at "stille op for sjov". Dette blev meget tydeligt demonstreret da Thomas Laybourn pådrog sig en skade under DM i februar mens han "for sjov" spillede med Rikke Siegemund.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar